Londono Mokslo muziejuje rengiamas robotų festivalis

2011 11 30 14:13

Gruodžio 1–4 d. Londono mokslo muziejuje Robotų festivalyje pristatomi Europos šalyse sukurti ir programuoti robotai, tarp jų ir du lietuviški robotai, kuriuos pristatys Kauno technologijos universitetas.

Įsivaizduokite pasaulį, kuriame robotai yra kasdienio gyvenimo dalis. Ar norėtumte roboto pagalbos namuose? Ar žaistumėte su naminiu gyvūnu – robotu? Ar pasidalintumėte su robotu savo jausmais? Ar norėtumėte susitikti su robotiškąja savo dalimi akis į akį? Visa tai bus galima patirti „Robotvilyje“, kuriame robotai mokys, stebins ir žavės.

„Robotvilis“ arba Robotų festivalis organizuojamas bendradarbiaujant su ES Kognityvinių sistemų ir robotų programa, EK atstovybe JK, „Eunic“, ir pristato naujausius Europoje sukurtus robotus, dizainą bei inovacijas ir akcentuoja kultūrinę robotų svarbą. „Robotvilyje“ bus pristatoma daugiau nei 20 robotų, daugelis jų sukurti Europos mokslo laboratorijose ir Britanijoje pristatomi pirmą kartą. Tai naminiai robotai, ekspresyvūs robotai, robotų spiečiai, plaukiantys robotai, tiriantys robotai, robotai humanoidai, besimokantys robotai.

Kauno technologijos universitetas parodoje pristato du robotus, vienas jų, „Treneris Juozas“, yra programuotas universitete, antrasis robotas „Candybot“ yra pagamintas ir programuotas Kauno technologijos universitete, jį sukūrė Bernardas Navickas. Abu robotai bus rodomi „Mind & Body“ sekcijoje.

Lietuvių mokslininkų dalyvavimas projekte inicijuotas bendradarbiaujant su LR ambasada JK.

Inf. šaltinis: Balsas.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras