Į mėnulį skris moksleivių sukurti robotai

2011 06 15 18:43

Šią vasarą Lietuvos moksleiviai kviečiami dalyvauti Robotikos mokyklos skelbiamame konkurse, kurio metu bus kuriama roboto kelionė į mėnulį.

„Google Lunar X PRIZE“ – tai pasaulinis „Google“ ir kitų rėmėjų suburtas fondas, kuriame sukaupta 30 mln. JAV dolerių komandai, pirmajai išsiuntusiai privatų robotą į Mėnulį.

Siekdamas paskatinti moksleivių susidomėjimą kosmoso tyrimais ir gauti inovatyvių, netikėtų idėjų, fondas paskelbė alternatyvų konkursą moksleiviams.

Moksleiviai iki birželio 18 dienos iš viso pasaulio yra kviečiami teikti pasiūlymus, ką ir kaip galėtų nuveikti jų robotas, nuskraidintas į Mėnulį.

Taip pat turi pridėti ne ilgesnį nei keturių minučių trukmės filmą viena iš kosmoso ir Mėnulio tyrimų temomis, kaip: „Moksleivių matematikos, inžinerijos, technologijų ir mokslo studijų galima nauda kosmoso tyrinėjimams“.

Siekdama platinti susižavėjimo mokslu idėją Lietuvoje, Robotikos mokykla rengia vienintelę 7 dienų trukmės robotų konstravimo ir programavimo stovyklą šalia ežero Trakų rajone, kurios metu moksleiviai atliks tas pačias „Moonbots 2.0“, „Google Lunar X PRIZE LEGO Mindstorms Challenge“ užduotis.

„Stovykloje moksleiviai spręs kosmologijos ir robotikos uždavinius, mąstys, kaip įveikti nelygų Mėnulio paviršių, išgyventi šaltąją naktį, pargabenti ir ištirti mėginius vandens aptikimui. Mokslevius konsultuos astrofizikos specialistai iš VU Fizikos fakulteto, programavimo ir robotikos lektoriai. Sugrįžimui į žemę moksleivių laukia turininga laisvalaikio programa“, – apie stovyklą pasakojo projekto vadovas Paulius Briedis.

Konkurso taisykles rasite www.robotikosmokykla.lt.

Inf. šaltinis: Alfa.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras