Škotijoje aukoti prašo ne tik žmonės, bet ir robotai

2011 06 10 08:27

Dandžio universiteto (Škotija) 21-erių metų studentas Tim Pride sukūrė tikrai įdomų robotą, kuris iš žmonių renka aukas. Roboto, pavadinto DON-8r vardu („donator“ trumpinys) pagrindinė idėja – tai suteikti žmonėms naują, įdomų būdą įnešti savo indėlį į kokį nors projektą. Dabar, pavyzdžiui, robotas važinėja po Dandžio miesto gatves, priimdamas praeivių aukas būsimam miesto mokslo centrui.

Škotijoje aukoti prašo ne tik žmonės, bet ir robotai

Pastarojo roboto veikimo principas toks: robotas tam tikrą laiką juda iš anksto nurodytoje teritorijoje, po to sustoja, iškelia vėliavėlę ir pradeda pulsuoti įvairiomis spalvomis. Taip tęsiasi tol, kol kas nors iš praeivių neįmetą monetas į roboto taupyklę – tuomet DON-8r mandagiai padėkoja ir tęsia savo darbą toliau.

Akivaizdu, kad toks aukų rinkimo būdas tikrai turėtų patraukti daugelio škotų ar to miesto svečių dėmesį. Svarbiausia, kad robotas netaptų per daug įkyrus, nors… iki žmonių jam, kalbant apie įkyrumą, dar tikrai toloka… Kita vertus, reikia tikėtis, kad robotas surinktas aukas sugebės išsaugoti ir pristatyti tam, kam tos aukos renkamos.

Inf. šaltinis: TipTop.lt tinklaraštis

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras