Klaipėdoje Velykinius margučius ridens robotas

2011 04 21 12:36

Klaipėdoje Velykinius margučius ridens robotasPirmą kartą Lietuvoje organizuojamas vienas didžiausių Europos robotų konstruktorių čempionatas. Klaipėdoje vyksiančiose Europos Robotų Lygos varžybose suskaus daugiau nei šimtas robotų iš kelių Europos šalių. Robotai kovos penkiose atskirose kategorijose. Kadangi čempionatas vyks Velykų savaitgalį, robotų konstruktoriai klaipėdiečiams rengia staigmeną – velykinių margučių ridenimo varžybose teks varžytis ne su bet kuo, o su tikru robotu.

„Ši atrakcija bus skirta vaikams. Visi mažieji klaipėdiečiai kviečiami atsinešti margučius ir varžytis su mano sukonstruotu robotu. Jį pavadinome „Humanoidu Velykiu“. Skaitome pranešimus, kad japonų robotai gamina pusryčius, atlieka buities darbus, tad kodėl mūsiškis robotas negalėtų ridenti margučius?“, – šypsojosi Vitalijus Rodnovas, garsiausias Lietuvos robotų konstruktorius, skinantis laurus daugelyje svarbiausių tarptautinių robotų konstruktorių čempionatų.

Vitalijus Rodnovas ką tik grįžo iš Jungtinių Amerikos Valstijų. San Franciske jis dalyvavo didžiausiose pasaulinėse robotų konstruktorių varžybose „Robo games 2011“ ir mega sumo kategorijoje (iki 3 kg. ) laimėjo pirmą vietą. Vitalijus buvo vienintelis robotų konstruktorius iš visų Baltijos šalių. 36 erių klaipėdiečiui pergalę atnešė jo sukonstruotas robotas „Parazitas“. Mega sumo robotas sutriuškino visus savo varžovus – tie, kas atsilaikė pirmajame raunde, iš karto krito antrajame. Pamatęs lietuvio sukonstruotą robotą išsigando ir pats teisėjas, prieš kovas įspėdavęs varžovus saugotis šio „lietuviško monstro“. „Parazitas“ buvo nepralenkiamas ir prieš daugiau kaip mėnesį vykusiame Europos robotų čempionate. Vitalijus savo kategorijoje čempionu Europoje ir Amerikoje tapo jau antrus metus iš eilės.

Tai, kad šiemet svarbiausias Europos robotų čempionatas rengiamas Klaipėdoje, dar kartą įrodo, kad klaipėdiečiai – vieni stipriausių robotų konstruktorių Europoje. Klaipėdos mokslo ir technologijų parko rengiamos Europos Robotų Lygos varžybos įvyks balandžio 23 d. vyks Klaipėdoje LCC Michealsen arenoje. Renginio pradžia – 11 val.

Be robotikos varžybų, taip pat vyks renginiai skirti lankytojams – „lego“ sumo vaikams, robotikos-automatikos paroda. Specialiai žiūrovams bus organizuojama robotikos šou – bus galima pamatyti robotą, kovojantį prieš automobilį, robotų sumo varžybas ant vertikalios plokštumos, žmogaus valdomą robotą humanoidą ir kt. Vaikai galės dalyvauti piešinių konkurse „Mano svajonių robotas“.

Į viršų | Skyrius: Mūsų naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras