Robotas žmogaus veidu

2011 03 09 13:40

Japonijos bendrovė „Kokoro Co.“, gaminanti nepaprastai tikroviškus robotus androidus, pristatė naują „Geminoid“ serijos robotą, kurio veidą sunku atskirti nuo žmogaus.

„Geminoid DK“ pavadinta naujovė šiuo metu bandoma Japonijos Priešakinių telekomunikacijų tyrimų institute (ATR), pranešė „Spectrum.ieee.org“.

Naujasis robotas ne tik stulbinamai panašus į žmogų – jis yra tikra realaus vyro kopija, sakoma pranešime. „Geminoid DK“ robotui savo veidą „paskolino“ Aalborgo universiteto (Danija) docentas Henrikas Scharfe. „Kokoro Co.“ inžinieriai mielai pasinaudojo šio robototechnikos specialisto sutikimu ir pagamino elektromechaninį jo „kloną“.

Pasak docento H. Scharfe, „Geminoid DK“ projektas vykdomas jau beveik metus. Mokslininkas sakė po poros savaičių vyksiantis į Japoniją, kad galėtų dalyvauti eksperimentų su „Geminoid DK“ serijoje. Po to „Geminoid DK“ robotas bus atsiųstas į Daniją ir įsikurs specialiai jam įrengtoje Aalborgo universiteto laboratorijoje.

Kaip ir visų „Geminoid“ serijos robotų, visi „Geminoid DK“ judesiai ir veido išraiškos yra nuotoliniu būdu kontroliuojamos operatoriaus kompiuteriu. Kontrolės sistema naudoja vaizdo stebėjimo priemones, fiksuojančias operatoriaus veido ir galvos judesius. Pavyzdžiui, tereikia jam pasukti galvą, ir robotas pakartoja tokį pat judesį. Tačiau nesunku įsivaizduoti, kad netolimoje ateityje tokie robotai taps visiškai autonomiški, sakoma pranešime.

Inf. šaltinis: Balsas.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras