Japonija ketina į kosmosą siųsti humanoidą

2011 02 18 17:42

Japonijos kosmoso agentūra ketina į misiją siųsti robotą humanoidą, kuris su Žemėje likusiais žmonėmis bendraus per „Twitter“.

Japonijos aeorokosmoso tyrimų agentūra (JAXA) prieš priimdama galutinį sprendimą, ar siųsti robotą į Tarptautinę kosminę stotį (TKS), dar ketina atlikti tokios misijos galimumo tyrimus, teigė JAXA pareigūnas. Į kosmosą robotas galėtų pakilti ne anksčiau kaip 2013 metais, praneša naujienų agentūra AFP.

Įgyvendinant projektą, Japonijoje kurtas robotas turėtų likti TKS ir padėti palaikyti ryšį su Žeme tuo metu, kai astronautai, pavyzdžiui, miega, aiškino JAXA inžinierius Satoshi Sano.

Taip pat tikimasi, kad robotas darys nuotraukas ir rašys žinutes, kurias skelbs socialiniame tinkle „Twitter“, kalbėjo Satoshi Sano ir pridūrė, kad jis šiame tinklalapyje gali rašyti paprastus žodžius, tokius kaip „labas rytas“ ar „labas vakaras“, o taip pat nurodyti, kokioje vietoje virš Žemės jis yra.

Robotas taip pat analizuos astronautų patiriamo streso lygį, fiksuodamas pokyčius jų balso tone ir veido išraiškose. Šie duomenys bus naudojami tirti streso mažinimo priemonių efektyvumui.

„Visuomenei senstant, tikiuosi, kad šis projektas leis sukurti sistemą, leisiančią palengvinti vyresnio amžiaus žmonių, gyvenančių nuošalesnėse vietose, ir jų giminaičių bendravimą, padedant robotui“, – aiškino JAXA inžinierius.

Projekte taip pat dalyvaus Tokijo universitetas ir reklamos kompanija „Dentsu“.

Netrukus savo drauge su „General Motors“ kurtą robotą į TKS ketina pasiųsti ir NASA. Jis į kosmosą turėtų iškeliauti vasario 24 dieną erdvėlaiviu „Discovery“.

Japonija – pirmaujanti robotų gamintoja pasaulyje. Šalies gaminami robotai skirti tiek pramogoms, tiek, tarkime, apsaugos funkcijoms atlikti. Kompanijos „Toyota“ ir „Honda“ jau pristatė kelių rūšių robotus humanoidus.

Inf. šaltinis: LRT

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras