JAV kavinės ėmė aptarnauti robotus

2011 02 10 22:03

JAV kavinės ėmė aptarnauti robotusBendrovei „Anybots“ pradėjus pardavinėti pirmuosius internetu valdomus ir savo šeimininkams fiziškai atstovaujančius robotus, kai kurios Kalifornijos kavinės jau sulaukė neįprastų klientų.

Vienas iš naujųjų „Anybots“ robotų užsuko į kavinę Mountain View mieste nusipirkti paplotėlių, praneša „Popsci.com“. „Anybots“ robotai judėjimui naudoja „Segway“ riedžio važiuoklę, aplinkoje orientuojasi naudodami dvi vaizdo kameras bei mikrofonus, transliuojančius vaizdą bei garsą robotą valdančiam žmogui, o bendrauja garsiakalbiu perduodami jo sakomus žodžius. Kad pašnekovas matytų roboto atstovaujamą žmogų, „Anybots“ galvoje įrengtas nedidelis ekranas, kuriame galima pamatyti roboto šeimininką.

Jis gali nuotoliniu būdu valdyti roboto judėjimą ir bendrauti su kitais žmonėmis realiuoju laiku. Taigi, „Anybots“ robotui visai nesunku užeiti į kavinę ir nupirkti savo šeimininkui jo mėgiamų paplotėlių. Atsiskaityti jis gali šeimininko įdėta mokėjimo kortele, o pirkinius galima sudėti į roboto atsineštą maišelį.

Daugiau: http://www.elektronika.lt/articles/knowledge/27667/

Inf. šaltinis: Balsas.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras