Robotas, pagamintas iš bombonešio po 45 metų vėl išvydo dienos šviesą

2010 11 27 15:17

Jis nėra protingas ir juda labai lėtai savo sunkiomis metalinėmis kojomis. Tai vienas pirmųjų Didžiojoje Britanijoje sukurtų humanoidinių robotų. Jis buvo sukurtas po Antrojo pasaulinio karo ir net 45 metus buvo pamirštas išradėjo garaže.

Buvęs Karališkųjų oro pajėgų karininkas Tony Sale‘as sukūrė neįtikėtiną 182,88cm ūgio robotą, George‘ą, 1950 metais, naudodamas už 15 svarų sterlingų įsigytą Velingtono bombonešio metalo laužą. Tuo metu didžiulis ir vaikščioti galintis robotas nustebino žmones. Deja, technologijoms sparčiai žengiant į priekį ir atsirandant vis protingesniems robotams, T. Sale‘as savo kūrinį paliko dulkėti garaže. Tačiau dabar, po beveik penkių dešimtmečių, vyras ištraukė į dienos šviesą radijo bangomis valdomą robotą. Tam, kad prikeltų savo kūrinį naujam gyvenimui, T. Sale‘ui prireikė tiesiog įstatyti keletą baterijų ir robotas pradėjo judinti savo metalines galūnes.

Robotas, pagamintas iš bombonešio po 45 metų vėl išvydo dienos šviesą

„Aš jį ištraukiau iš garažo, kur robotas praleido 45 metus, – pasakoja T. Sale‘as. – Nebuvau tikras, ar jis vis dar veiks, tačiau jis veikė. Alyva sutepiau jo lanksčias dalis ir įstačiau kelias baterijas. Robotas sujudėjo. Tai buvo nuostabi akimirka.“

Pirmą kartą roboto kūrimo idėja T. Sale‘o galvoje atsirado, kai jam buvo vos 12 metų. Tada naudodamasis „Meccano“ instrukcijomis jis sukūrė nedidelį vaikščiojantį robotą. 1947 metais vyras, kuriam tuo metu tebuvo 17 metų, sukūrė jau daug tobulesnį, radijo bangomis valdomą antrąjį robotą.

Inf. šaltinis: Alfa.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras