Kauno kolegijoje – robotukų kovos

2010 10 29 15:54

Kauno kolegijos Technologijų fakultete gyvuoja automatikos entuziastų įsteigtas „Roboklubas“, kuriame susijungia ir technologijos, ir programavimas, ir kūryba. Būsimieji automatikai nusprendė savo eksperimentus neslėpti už auditorijos sienų, o pademonstruoti publikai.

Kauno kolegijoje – robotukų kovos

Spalio 28 d. nuo Kauno kolegijoje organizuota „R&E diena“ – šios aukštosios mokyklos Kompiuterinių technologijų katedra rengė robotų varžybas, kurių metu Automatinio valdymo studentai žiūrovus sužavėjo sukonstruotais radiobangomis valdomais robotais. Demonstruotos trys užduotys – „Lenktynės“, „Labirintas“ ir „Sumo“, o tikslas – nugalėti ir išrinkti stipriausiojo robotuko autorių.

„Lenktynių“ metu robotukai turėjo kuo greičiau ir tiksliau įveikti „Kauko“ vardu pakrikštytą trasą, „Sumo“ – tai tikros grumtynės, kurių metu vienas robotukas turėjo išstumti iš tam tikro apibrėžtos teritorijos kitą. Užduotis „Labirintas“ parodė manevringiausius robotukus – reikėjo įveikti vingiuotą trasą neprisiliečiant prie jos sienų.

Kauno kolegijoje – robotukų kovos

Kiekvienas dalyvis robotų varžybose pasirodė puikiai ir sulaukė žiūrovų aplodismentų bei palaikymo šūksnių. Varžyboms teisėjavę Kompiuterinių technologijų katedros dėstytojai – Igoris Šajevas ir Dominykas Baltrušaitis – nusprendė pirmąją vietą skirti Automatinio valdymo studentams Aloyzui Čibirkai ir Martynui Samuoliui, antrąją – Gražvydui Bereniui, trečiąja vieta dalinosi Marius Augys ir Giedrius Žemaitis, ketvirtoji atiteko Vidmantui Masioniui.

Kauno kolegijoje – robotukų kovos

Robotų kovose dalyvavusiai studentų komandai ir visam „Roboklubui“ vadovauja rungtynėms teisėjavęs Procesų valdymo laboratorijos vedėjas I. Šajevas, kuris studentus supažindina su elektronikos procesais, o jaunieji automatikai konstruoja įvairias roboformas – naudoja aplinkos atpažinimo jutiklius, diodus, fototranzistorius, akumuliatorius ir pan. bei susipažįsta su programavimo principais.

Inf. šaltinis: Kauno kolegija

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras