„Microsoft“ nemokamai dalija įrankius robotams kurti

2010 05 25 15:03

Bendrovė „Microsoft“ nemokamai internete pateikė programavimo priemonių rinkinį „Robotics Developer Studio“ (RDS), skirtą robotų programavimui ir jų elgesio modeliavimui, pranešė svetainė „IEEE Spectrum“.

RDS sąsaja
RDS sąsaja.

RDS suderinama su kai kuriomis populiariausiomis robotų konstravimo platformomis, tarp jų „iRobot Create“, „LEGO Mindstorms“, „Coro Ware“ bei „Parallax“. Šis programinis paketas, kuriame yra grafinė programavimo sąsaja ir 3D simuliatorius, skirtas ir robotų kūrimo entuziastams, ir vartotojams bei verslininkams.

Pasak leidinio, anksčiau „Microsoft“ siūlė 3 „Robotics Developer Studio“ versijas – nemokamą, kurios galimybės buvo apribotos, komercinę ir skirtą švietimo įstaigoms. Nuo 2007 m. buvo parsisiųsta apie 500 000 RDS kopijų. „Microsoft“ atstovų vertinimais, RDS naudoja apie 60 000 aktyvių vartotojų. Tikimasi, kad nemokama neriboto funkcionalumo versija padidins jų būrį.

Robotų kūrimo programines priemones siūlo ir visa eilė kitų rinkoje esančių tokios paskirties programinės įrangos produktų, tarp jų bendrovės „National Instruments“ paketas „LabVIEW“, „Robot Operating System“ (gamintojas – „Willow Garage“), „Urbi“ („Gostai“) bei ERSP („Evolution Robotics“), sakoma pranešime.

„Robotics Developer Studio“ galima parsisiųsti iš šios „Microsoft“ svetainės.

Inf. šaltinis: Balsas.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras