„Fujitsu“ sukūrė meškinus-robotus

2010 05 17 19:54

Japonų bendrovė „Fujitsu“ sukūrė socialinius meškinus-robotus, skirtus bendravimui su vaikais ir senyvo amžiaus žmonėmis. Robotai buvo pristatyti parodoje „Fujitsu Forum 2010“.

Kameros, giroskopai, jutikliai ir speciali programinė įranga daro juo moderniausiais pliušiniais meškiukais pasaulyje.

„Fujitsu“ sukūrė meškinus-robotus

Robotai gali atkurti iki 300 įvairiausių reakcijų. Nosyje esančios kameros pagalba meškiukas mato jį supančią aplinką, daugiau kaip dešimt įvairių sensorių ant viso kūno jaučia prisilietimus, letenų paspaudimus ir nustato meškiuko padėtį. Informaciją apie aplinką renka ir mikrofonas.

Reaguodamas į įvairius žmogaus veiksmus robotas į tai gali įvairiai reaguoti: juoktis, čiaudėti, verkti ir t. t. Jis gali judinti letenas, galvą, antakius, ausis, burną). Be to, kalbos sintezatoriaus pagalba meškiukas gali kalbėti.

Šie robotai jau buvo testuojami medicinos įstaigose, tačiau iki serijinės gamybos juos dar teks patobulinti. Pavyzdžiui, ne taip gerai kaip norėtųsi veikia veidų atpažinimo sistema.

Kūrėjai mano, kad naujieji meškiukai ras pritaikymą ligoninėse (ramindami jaunuosius pacientus), darželiuose, mokyklose ir net senelių prieglaudose.

Inf. šaltinis: IT bazė

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras