„Biological Learning Network“: gyvūnus imituojančių robotų kūrimas

2010 05 04 08:24

Bionika žengia į priekį sparčiu tempu. Bene viena intensyviausiai šią idėja vystančių kompanijų yra „Festo“, kurios inicijuotame ir vykdomame projekte „Biological Learning Network“ kuriami įspūdingi gyvus organizmus imituojantys robotai.

„Biological Learning Network“ (BLN) – tai ambicingas ir įspūdingas projektas, kurio rėmuose kai kurie atlikti darbai (pavyzdžiui, skraidantys ir plaukiojantys robotai-medūzos) jau buvo minėti šiame portale. Tiesa, nuo to meto jau prabėgo nemažai laiko, o technologija nestovėjo vienoje vietoje, tad trumpai aptarsime naujausius technologinius pasiekimus.

„Biological Learning Network“ (BLN) projekto metu sukurtas robotas „AirPenguin“
„Biological Learning Network“ (BLN) projekto metu sukurtas robotas „AirPenguin“.

BLN – robototechnikos projektas, kurio idėjoms įkvėpimo semiamasi iš pačios gamtos. Beje, šis skambus teiginys nėra grynai reklaminis – projekte dirbantys inžinieriai minčių išties „skolinasi“ iš žmogų supančios aplinkos. Specialistai analizuoja techninius sprendimus ir mechanizmus, kuriuos gyvi organizmai, pasitelkę evoliucijos principus, tobulino milijonus; vėliau, remiantis tokios analizės rezultatais, sukuriami dirbtiniai analogai – savotiški dirbtiniai gyvūnai.

Toliau skaitykte: http://www.elektronika.lt/articles/electronics/23051/

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras