Kinijoje sukurtas pirmasis pasaulyje virtuvės robotas

2010 04 17 21:02

Šiuolaikinis mokslas vystosi ypač sparčiai, bet yra tokios sritys, kurių jis praktiškai nepalietė. Pavyzdžiui, virtuvė. Vis dėlto, ankščiau ar vėliau mokslas pasieks ir ją, o pirmuosius žingsnius jau padarė Kinijos mokslininkai.

Kinijoje sukurtas pirmasis pasaulyje virtuvės robotas

Televizorių įstrižainė didėja, telefonai tampa vis sumanesniais, šiuolaikinių kompiuterių galia stebina, o kompiuterinių žaidimų kokybė artėja prie animuotų filmų, tačiau jei pažvelgsime į virtuvę, pamatysime, kad ten nėra kuo stebėtis. Mikrobangų krosnelės, duonos kepimo krosnelės, virtuvės kombainai ir kita įranga yra tik instrumentai, o ne pilnaverčiai maisto sintezatoriai, savarankiškai gaminantys patiekalus. Taip pat sukurti tam tikrų patiekalų gaminimo įrenginiai, tačiau labiausiai pasižymėjo kinai.

Ji sugebėjo sukurti tikrą virtuvės robotą, galintį pagaminti apie 600 tradicinių kiniečių valgių. Turint omeny, kad visiems jiems reikalingos skirtingos sąlygos: troškinimas, kepimas, šutinimas ir t. t., tai galima laikyti dideliu pasiekimu. Neįprastą įrenginį sukūrė Šanchajaus Džiaotong universiteto, Jandžou universiteto ir nepriklausomos bendrovės „Shenzhen“ mokslininkai.

Kinijoje sukurtas pirmasis pasaulyje virtuvės robotas

Apie roboto veikimo principą kol kas nieko neskelbiama, tačiau, sprendžiant iš pateiktų nuotraukų, aparatas savarankiškai vykdo ne tik galutinį maisto gaminimo stadiją, tačiau ir ruošia ingredientus.

Inf. šaltinis: IT bazė

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras