„Android“ operacinės sistemos galimybės – „Arduino“ robotas

2010 04 01 10:00

DailyMobile.se tinklaraštyje, kuriame gausu informacijos susijusios su išmaniaisias telefonais bei kitais mobiliaisiais įrenginiais, pasirodė įdomus įrašas apie entuziasto sukurtą telefoną-robotą. Jo autorius, naršydamas internete, aptiko Cellbots.com tinklapyje viešinamą informaciją apie „Arduino“ vardu pakrikštytą robotą, kuris veikia „Android“ platformos pagrindu.

Kadangi šio kūrinio autoriaus eksperimentai su programinės įrangos, mobiliųjų įrenginių ir elektronikos prietaisų tarpusavio sąsajų kūrimu tik įgauna pagreitį, „Arduino“ neatrodo taip įspūdingai, kaip galėjote įsivaizduoti. Aptariamas robotas viso labo tėra plastikinis vėžimėlis su viduje įmontuotu elektriniu varikliu, specifinėmis elektroninėmis detalėmis bei viduryje, visu gražumu patupdytu „T-Mobile G1“ išmaniuoju telefonu. Ypatinga „Adruino“ savybė – gebėjimas atpažinti balso komandas ir atitinkamai į jas reaguoti, įgyvendinant paprasčiausius judesius (į priekį, atgal kairėn, dešinėn, apsisukti ir pan.).

Kaip visa tai atrodo, galite pažiūrėti vaizdo įraše. O susidomėjusiems asmenims patariame apsilankyti Cellbots.com tinklaraštyje, kur galėsite rasti informaciją apie roboto kūrimo eigą bei naujausius šio mažylio pasiekimus. Susigundžiusiems programuotojams, programiniai išeities kodai yra prienami šiame tinklapyje.

Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Vienas komentaras to “„Android“ operacinės sistemos galimybės – „Arduino“ robotas”

  1. Raizo rašo:

    Galima minisumikams pakurti

    Ir paskui Rėkti “Right”, “Left” XD

Jūsų komentaras