KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakultetą renkasi moksleiviai - būsimieji robotų specialistai

2009 12 14 14:13

Šių metu balandžio mėnesį vykęs Europos sąjungos jaunųjų mokslininkų konkursas buvo gausus moksleivių darbų. Ypač daug dėmesio sulaukė pirmąją vietą Lietuvoje pelnęs darbas „Autonominio roboto konstravimas ir programavimas“, kuriame buvo demonstruojamas Lietuvoje pagamintas robotas „BR1“. Šis robotas yra eksperimentinis, todėl jo prototipai gali būti pritaikomi daugelyje sričių. Robotas yra greitas ir manevringas, taip pat gali laisvai judėti po nepažįstamą aplinką, tiek savarankiškai, tiek vedamas operatoriaus. Roboto konstrukcija yra gana paprasta, o reikalingų detalių šiam robotui galima įsigyti Lietuvoje.

Šio darbo autorius, Benas Linkevičius, norėdamas pagilinti žinias apie autonominių robotų valdymą, pasirinko bakalauro studijas Kauno technologijos universitete Elektros ir valdymo inžinerijos fakultete. Šis fakultetas yra garsus ne tik savo išugdytais specialistais, kurie dirba didžiausiose pasaulio ir Lietuvos įmonėse, bet ir garsiomis pasaulio ir Lietuvos kompanijomis bendradarbiaujančiomis su šiuo fakultetu. Remiamas gausių partnerių Elektros ir valdymo inžinerijos fakultetas geba paruošti itin profesionalius ir gabius specialistus, ypatingai reikalingus šiandieninei Lietuvai.

Robotas „BR1“
Robotas „BR1“. Andriaus Repšio nuotr.

Fakultete ruošiami valdymo ir elektros energetikos technologijų įvairių krypčių specialistai, gebantys naudotis naujausiomis informacinėmis technologijomis. Taip pat jau paruošta nauja studijų programa apie atsinaujinančios energijos specialistų ruošimą. Visi fakulteto absolventai neturi problemų su įsidarbinimu ne tik Lietuvoje, bet ir bet kurioje Europos valstybėje.

Šis fakultetas dar įdomus ir tuo, jog čia glaudžiasi ir studentų mokslo draugija (KTU SMD), kurios nariai energingai priima studentus ir suteikia galimybių toliau plėtoti pradėtus darbus suteikdami tam reikalingų žinių, priemonių, ir laboratorijas. Studentų mokslo draugija ne tik vienija studentus, kurie vykdo mokslinius tyrimus ir eksperimentus, bet ir visus tuos, kas yra neabejingi technikos mokslui ir jo populiarinimui.

Robotas „BR1“
Robotas „BR1“. Andriaus Repšio nuotr.

KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakultetas nuolat ieško gabių, iniciatyvių busimų studentų, kurie stotų į šį fakultetą, domėtųsi automatika ir įvairiais elektros valdymo sistemų klausimais, norėtų išmokti šiuolaikinės informacinės technologijos taikymo įvairiuose įrengimuose ir procesuose. Moderniai įrengtos KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto laboratorijos nenusileidžia žinomiems Europos universitetams, o mokymo programos yra sertifikuotos pagal EUR-ACE Europinę programą. Dar ir nespėję baigti pirmos pakopos studijų, studentai būna suradę pelningas darbo vietas Lietuvos ir užsienio įmonėse. Darbą rasti užsienyje padeda tarptautinės studentų mainų programos. Aktyvių moksleivių savirealizacijai talkina fakulteto administracija bei KTU karjeros centras.

Benas Linkevičius, kaip ir dauguma gabiausių studentų, mokosi sustiprintoje grupėje. Beje, šiais metais Elektros ir valdymo inžinerijos fakultete studijuoja trys pirmo kurso studentai, kurie priklauso šiai grupei. Ateitį Benas Linkevičius sieja su perspektyvia mokslininko karjera. Priešingai, nei dauguma skeptikų, mano, kad Lietuvoje mokslas turi dideles perspektyvas, ypač inžinerinėse srityse.

Inf. šaltinis: Bips Robotic TM

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras