Mokinukas sukūrė robotą virėją

2009 10 10 18:14

Trylikametis berniukas Robertas Unsworthas naujų idėjų konkursui sukūrė robotą virėją, sugebantį pagaminti bet kokį patiekalą. R.Unsworthas iš Thorntono (D.Britanija) yra įsitikinęs, kad Virėjas Bilis galėtų tapti ateities įrenginiu.

Mokinukas sako, kad jo robotas virėjas, turintis netgi kojas, pagamintas iš panaudotų skardinių, ir rankas, pagamintas iš vienkartinių stiklinių, „išvirs viską, ko tik panorėsite“.

Vaikai, apsilankę Wallace‘o ir Gromito „Naujų idėjų pasaulio“ parodoje, surengtoje Londono Mokslo muziejuje, savo idėjas pateikė Intelekto nuosavybės biurui (IPO - Intellectual Property Office).

Mokinukas sukūrė robotą virėją
telegraph.co.uk

85 tūkst. konkurse dalyvavusių mokinių mano, kad 2020 metais D.Britanija bus šalis, kurioje bus laiko mašinų, automatinių sodų ir levituojančių transporto priemonių, rašo telegraph.co.uk.

IPO atstovas Lawrence‘as Smith-Higginsas sakė: „Mums konkursinių darbų kokybė paliko tokį gilų įspūdį, kad nusprendėme pačias geriausias idėjas sudėti į laiko kapsulę ir užkasti. 2020 metais tą laiko kapsulę iškasime ir įvertinsime kaip naujos idėjos atrodys pasaulyje, kuris neabejotinai skirsis nuo šiandieninio. Galbūt kuris nors iš didžiųjų ateities novatorių bus vienas iš šių 85 tūkst. konkurso dalyvių“.

Inf. šaltinis: Delfi.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras