Pentagonas finansuos robotų-žmogėdrų kūrimą

2009 07 17 19:29

Amerikos kompanija „Robotic Technology“ Pentagono užsakymu kuria garo varikliu varoma robotą, kuris gali išgauti energiją vartodamas organines medžiagas, skelbia „Fox News“. Tai gali būti žolė, medžiai, seni baldai ir net lavonai.

„Robotic Technology“ išradimas gavo „Energetiškai autonominio taktinio roboto“ pavadinimą (Energetically Autonomous Tactical Robot). Jis gali aptikti, praryti ir išgauti energiją iš aplinkos biomasės ir kitų organinių energijos šaltinių, o taip pat, esant būtinybei, iš tradicinių ir alternatyvių kuro rūšių: benzino, žibalo, dizelino, propano, anglies ir saulės energijos.

Robotas gauna energiją iš „išorinės degimo kameros“, kuri kaitina vandenį uždaroje sistemoje, dėl to yra generuojama elektros energija. „Fox News“ pabrėžia, kad terminai „biomasė“ ir „kiti organiniai energijos šaltiniai“ nebūtinai apsiriboja augalinėmis medžiagomis, nes žmonių ir gyvūnų lavonai turi didelį energijos kiekį ir gali būti karinių konfliktų rajonuose.

Teigiama, kad naujas robotas bus labai pravers kariuomenei. Dėl savo energetinės specifikos jis ištisus mėnesius ir net metus galės veikti be kuro atsargų papildymo ir techninio aptarnavimo. Jo platformoje bus galima sukurti sanitarinį automobilį, ryšio sistemą ir net ginkluotą aparatą. Tačiau, „Fox News“ duomenimis, kūrėjai pristato naująjį robotą kaip taikų įrenginį, nežiūrint į jo karinę misiją.

Inf. šaltinis: IT bazė

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras