Izraelio karinėje žvalgyboje – elektroninės gyvatės

2009 06 15 15:04

Izraelyje sukurtas gyvatę imituojančio roboto, galinčio nepastebimai šliaužti vamzdžiais ar kitomis landomis, prototipas. Jis skirtas šalies karinės žvalgybos ir specialiosios paskirties dalinių poreikiams, tačiau pravers ir per civilių gelbėjimo operacijas.

Izraelio karinėje žvalgyboje – elektroninės gyvatės

Izraelio „Technion“ technologijos instituto mokslininkai ir šalies gynybos pramonės koncerno IDF inžinieriai sukūrė gyvatės pavidalo robotą, galintį iš mūšio lauko ar dominančio objekto perdavinėti vaizdo bei garso transliacijas. Nors „elektroninių gyvačių“ kūrimo projektas dar nebaigtas, vieną jų prototipą nufilmavo Izraelio komercinės TV kanalas „Channel 2“, praneša dienraštis „Jerusalem Post“.

Izraelio gynybos ministerijos Ginkluotės kūrimo ir tyrimų valdyba neseniai šį robotą – gyvatę pristatė šalies gynybos ministrui Ehudui Barakui.

„Channel 2“ teigimu, šį robotą kūrę mokslininkai iš pradžių kelis mėnesius nagrinėjo tikrų gyvačių judėjimo mechanizmą ir jų elgesį. Galiausiai jiems pavyko sukurti gyvatę imituojančią mašiną, galinčią įlįsti praktiškai į bet kokį plyšį.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/articles/electronics/17598/

Inf. šaltinis: Balsas.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras