Panevėžyje vykusiame mechatronikos konkurse išryškėjo praktinės kolegijų studentų žinios

2009 04 07 12:05

2009 metų kovo 31 d. Panevėžio kolegijoje įvyko jau kasmetinis mechatronikos krypties studentų konkursas, kuriame šįmet dalyvavo šeimininkų komanda, „kaimynai“ iš Kauno technologijos universiteto Panevėžio instituto (KTU PI) bei dvi svečių komandos – iš Vilniaus kolegijos bei Kauno technikos kolegijos.

Pristatant konkursą oficialiai, reiktų paminėti, jog jis kaip jau įprasta, buvo apjungtas su pristatomuoju seminaru, kurio metu aktyviausi studentai pristatė savo diplominius projektus, o dėstytojai apsikeitė profesinėmis žiniomis. Ši įvadinė konkurso dalis paprastai skiriama susipažinimui ir komandų prisistatymui. Na, bet kaip sakoma – „iš dainos žodžių neišmesi“, todėl konkursas oficialiai vadinamas ne konkursu, o kiek kitaip – praktiniu seminaru “Valdiklių ir mikrovaldiklių taikymas studijose ir gamyboje”.

Iš pirmosios renginio dalies – seminaro, verta paminėti Vilniaus kolegijos studentą Deividą Lidžių, kuris skaitė pranešimą „Roboto projektavimo ir gamybos problemos“ bei pademonstravo savo rankomis pagamintą robotuką. Tai būsimasis diplominis projektas, kurį autorius gins viešoje komisijoje. Sprendžiant pagal demonstruotus rezultatus, projektas neabejotinai bus apgintas labai aukštais balais.

Vilniaus kolegijos studentas Deividas Lidžius pristato savo rankomis pagamintą robotą
Vilniaus kolegijos studentas Deividas Lidžius pristato savo rankomis pagamintą robotą

Po to, kai dalyviai apsiprato su aplinka bei jau ėmė susigaudyti, kas iš Vilniaus, kas iš Panevėžio, o kas iš Kauno, prasidėjo tikrasis studentų konkursas – tiksliau jo pirmoji, teorinė dalis. Pirmoje dalyje konkurso dalyviai atsakė į testo klausimus (60 klausimų) prie kompiuterių. Atsakymams buvo skirta 60 min, o patys teoriniai ir praktiniai klausimai apėmė elektros ir elektronikos inžinerijos specialybės dalykus – elektrinius matavimus, automatikos pagrindus, elektrotechniką, elektroniką, mechatronikos sistemas ir kt. Šioje rungtyje skaičiuoti ne tik komandos (jas sudarė po tris studentus) pasiekimai, bet ir individualios įskaitos.

Skaitykite toliau: http://www.elektronika.lt/articles/events/16457/

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras