Japonijos pradinėje mokykloje pamokas ves robotas

2009 03 12 19:40

Vardu „Saya“ pramintas robotas turėtų tapti pirmuoju pasaulyje robotu-mokytoju. Jį Japonijos mokslininkai kūrė 15 metų, o pirmieji jo bandymai vienoje pradinėje Tokijo mokykloje turėtų prasidėti jau netrukus.

Moters išvaizdą turinti „Saya“ sugeba kalbėti skirtingomis kalbomis, gali patikrinti, ar visi mokiniai susirinkę, klasei pateikti užduotis ir imituoti įvairias veido išraiškas - įskaitant pyktį. Pastarąją galimybę užtikrina po lateksiniu veidu slypintys 18 elektrinių motorų.


©REX

Humanoidinis robotas yra visuotinės Japonijos tendencijos tąsa, kuria siekiama mechanizuoti ir robotizuoti įvairiausių sričių darbus - šalies populiacija sparčiai sensta ir gan pagrįstai rūpinamasi, kas jos gyventojus išlaikys kai jie sulauks pensijinio amžiaus. Statistikai teigia, kad po septynerių metų vienas iš keturių japonų bus vyresnis nei 65 metų. Naujovės kūrėjas Tokijo Universiteto profesorius Hiroshi Kobayashi prie roboto kūrimo praleido 15 metų ir jis yra naujausias pavyzdys, demonstruojantis robotų plitimą į kiekvieną japonų gyvenimo sritį. Jie jau reguliuoja eismą, naudojami reklamai ir reprezentacijai, o atskiri modeliai netgi yra skirti žmonėms, sergantiems Alzheimer’io liga. Japonijos vyriausybė jau yra pareiškusi, kad ji pageidauja, kad iki 2015 metų kiekviena šeima turėtų nuosavą robotą.

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras