Apie robotus retro stiliumi (I dalis)

2009 03 03 10:59

„Kokių nemalonių padarinių sulaukėme robotui atkeliavus iš fantazijų pasaulio į realų! Ir taip yra todėl, kad tiksliai nusakyti, kas yra robotas, yra taip pat sunku, kaip, pavyzdžiui, tiksliai vienareikšmiškai apibrėžti žodį „aitvaras““ - A. Kobrinskis, iš knygos Susipažinkime - robotai, 1977 m.

„Kapitalizmo sąlygomis techninė pažanga - privatus firmų reikalas. Firmos gerovė, pats jos egzistavimas daug priklauso nuo to, ar ji sugebės nuslėpti nuo konkurentų, kokią techniką ketina sukurti ateity“ – I. Artobolevskis, iš knygos „Susipažinkime – robotai“, 1977 m.

Paklausite manęs – kam cituoju 30-ies metų senumo knygos žodžius, kuriuose apie techniką niekas nieko nenutuokė? Įdomu! O be to – vertinga!

Apie robotus retro stiliumi

Visai neseniai atsiverčiau prieš 32 metus parašytą ir į lietuvių kalbą išverstą knygelę „Susipažinkime – robotai“ (ru. molodaja gvardija). Atsiverčiau ir, nepaisant 222 puslapių bei smulkaus senovinio šrifto, knygą užverčiau ją jau perskaitęs. Suvalgiau iškart.

Ne kiek dėl lengvo, ne moksline kalba parašyto stiliaus, o labiau dėl pačio turinio. Knygelėje, kurios senovinį viršelį matote dešinėje, įdomiai apžvelgiama robotų istorija, pirmosios užuomazgos (pasirodo, jog pirmasis robotas skaičiuoja jau 3,5 tūkst. metų), raida iki atsiradimo bei, žinoma, pati sąvoka.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/articles/knowledge/15775/

Inf. šaltinis: Alfa.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras