Pietų Korėja pirmąjį teminį robotų parką pradės statyti jau kitais metais

2009 02 15 11:10

Pietų Korėjos vyriausybė pareiškė suteikianti leidimą statyti pirmąjį pasaulyje teminį robotų parką. Juo siekiama paskatinti regioninės ekonomikos vystymąsi ir robotų industrijos pažangą.

Pietų Korėja pirmąjį teminį robotų parką pradės statyti jau kitais metais

Teminis parkas bus įrengtas Incheon miesto laisvojoje ekonominėje zonoje. Jame be pramogų ir parodų reikmėms skirtų objektų taip pat bus sukurti mokslinių tyrimų, švietimo ir pramoninės paskirties centrai. Šiuo metu tikslinami projekto planai, analizuojamas galimas poveikis ir nagrinėjami kiti administraciniai procesai.

„Incheon“ teminis parkas valstybei kainuos 562,3 milijonus dolerių, iš kurių net apie 87 procentai bus gauta iš privačių investuotojų. Likusią sumą padengs šalies ir regiono vyriausybės. Statybų darbai prasidės jau kitais metais ir bus baigti 2013 metais. Tiesa, dalį parko lankytojai galės išvysti jau 2012 metais.

Tikimasi, kad ateityje išplėtojus tokio parko infrastruktūrą bus gaunama daugiau kaip 2 milijardai dolerių pajamų (pramoninės produkcijos pavidalu) kasmet ir sukuriama apie 18000 darbo vietų. Dabartiniu metu Korėja pramoninių robotų srityje užima penktą vietą pasaulyje.

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras