Naujasis NEC apmokėjimų robotas – žaisliukas Japonijos turistams?

2008 11 17 11:43

Japonijos kompanija NEC pristatė naują savo gaminį – apmokėjimus priimantį robotą – androidą. Naudos iš jo panašiai kaip iš eilinio mokėjimo aparato, tačiau pati išvaizda ir kai kurios papildomos funkcijos neabejotinai patrauks turistų dėmesį.

Naujasis NEC apmokėjimų robotas – žaisliukas Japonijos turistams?

Nieko keisto, jog Japonijoje labai išplito elektroninių apmokėjimų sistemos – pirmaujančioje technologijų valstybėje kitaip turbūt negalėtų ir būti. Vienas iš populiarėjančių apmokėjimų būdų yra telefonų skaitytuvai, palaikantys „FeliCa RFID“ technologiją. Naudojantis šiuo būdu tereikia turėti telefoną, palaikantį FeliCa technologiją ir pridėti jį prie mokėjimus priimančio aparato – pinigai pervesti, sąskaita atspausdinta.

Štai tokias funkcijas atlieka mokėjimų aparatai ir naujasis robotas – androidas. Telefoną pridedamas prie vienos jo „rankos“, turinčios „FeliCa“ skaitytuvą ir visa kita vyksta kaip ir įprastinių mokėjimo aparatų atveju. Tiesa, robotas turi filmavimo kamerą ir pasak gamintojų sugebės nustatyti kliento lytį ir jo amžių. Pastaroji galimybė turėtų būti naudinga tais atvejais, kuomet reikia riboti tam tikrų paslaugų pardavimą mažiems vaikams.

Nors techninių galimybių androidas turi ne ką daugiau už eilinį mokėjimų aparatą, gamintojai įsitikinę, jog jis bus labai populiarus įvairiose turistų lankomose vietose. Dėl to labai abejoti neverta – juk Japonija pamažu įtvirtina naują, robotų valstybės reputaciją. Tad kodėl ir mokėjimų aparatai arba bankomatai negalėtų tuo pačiu būti ir robotais?

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras