„Crafbu“ mini robotai

2008 06 02 10:24

Japonų kompanija „Crafbu“, išgarsėjusi garais varomais „žaisliukais“, papildė savo kolekciją „Swashbot“ serijos elementais valdomais robotais. Iš viso jų yra 3: robotas-vabalas ir du trikojo krabo variantai.

„Crafbu“ mini robotai

„Swashbot 1“ yra sukonstruotas iš radijo bangomis valdomo sraigtasparnio detalių ir turi 4 AA tipo maitinimo elementus. Panašų į vabalą jį daro juodi plastikiniai „sparnai“ ir galva su „ūsais“ bei dviem akimis iš raudonų šviesos diodų. Robotas gali savarankiškai judėti ir turi keletą užprogramuotų judesių.

„Crafbu“ mini robotai

Kitu „Crafbu“ robotų evoliucijos pavyzdžiu gali būti trikojis robotas-krabas „Swashbot 2“. Lyginant su vabalu, jis gali atlikti daugiau judesių ir ličio jonų akumuliatoriaus dėka, gali ilgiau veikti autonominiu režimu. Roboto korpuso detalės ir visos trys kojos yra pagamintos iš medžio.

„Crafbu“ mini robotai

„Swashbot 3“ yra modernus „Swashbot 2“ variantas. Tai yra tas pats trikojis krabas su šiek tiek modifikuotu dizainu ir balto plastiko detalėmis.

„Crafbu“ mini robotai

Visi šie trys robotai neturi jokios didesnės praktinės reikšmės, tačiau gali parodyti, kad naudojant šiuolaikines technologijas, įmanoma sukurti nedidelius robotizuotus mechanizmus net neturint jokios specialios robotų gamybai skirtos įrangos.

Autorius: Igor Kuzmin
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras