Seksas su robotais: žingsnis po žingsnio

2008 03 02 16:04

Robotai – meilužiai po 40 metų gali tapti įprastu dalyku, tvirtina mokslininkas.

„Gal paišdykautume?“ – murkia įsimylėjėlis, įsitaisęs po antklode. „Ne šiandien“, - atsiliepia ant kito šono apsivertusi jo partnerė. „Jei nori, gali daryti tai su robotu“.

Gal tai kokia iškrypėliška mokslinė – techninė fantastika? Meilė ir geismas XXII amžiuje? Ne visai, sako daktaras Davidas Levy, dirbtinio intelekto ir lyčių tyrimų specialistas, knygos „Seksas su robotais: žmonių ir robotų santykių evoliucija“, autorius. 62 metų ekspertas prognozuoja, kad iki šio amžiaus vidurio mylėjimasis su elektroninėmis „lemtingomis moterimis“ arba atletiškais sekso robotais gali tapti norma, praneša naujienų agentūra AFP.

„Įsivaizduokite – puikus seksas, prieinamas 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę“, - aiškina jis. Galbūt žmonės net pradės įsimylėti savo elektroninius sekso vergus, teigia daktaras.

Tačiau ne visi sutinka su D. Levy pranašystėmis apie ateitį, kurioje robotai garantuos malonumą lovoje, o po sekso dar galės ir pasišnekučiuoti su partneriu nurodytomis temomis.

Vis dėlto daugelis sutinka, kad, atsižvelgus į sparčią kompiuterių technologijų plėtrą, žmogaus audinių ir judesių imitavimo srityje pasiektą pažangą bei dirbtinio intelekto sistemų, galinčių reikšti emocijas ir išsiskiriančių asmeniniais charakterio bruožais, kūrimo pasiekimus, tokia galimybė iš tiesų egzistuoja.

Skaityti visą straipsnį.

Inf. šaltinis: Balsas.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras