Miesto saugumu netolimoje ateityje rūpinsis robotai-patruliai?

2008 01 07 08:05

Korėjos mokslo ir technologijos instituto darbuotojai pagamino mobilų keturių ratų robotą, galintį savarankiškai judėti po miestą be papildomo operatoriaus valdymo. Modelis, pavadintas „Securo“, prijungtas prie GPS navigacijos sistemos, taip pat turi lazerinį skenerį bei kompasą.

Miesto saugumu netolimoje ateityje rūpinsis robotai-patruliai?

Ankstesni panašūs robotai, net ir su savarankiška GPS navigacija, vis tiek privalėjo turėti operatorių, kuris pakoreguodavo judėjimo kryptį. Visiško savarankiškumo pasiekti nepavykdavo dėl GPS sistemos niuansų – prie didelių pastatų arba po medžiais palydovų signalas nusilpdavo arba pranykdavo apskritai. Tad teko panaudoti papildomas navigacijos sistemas, padedančias robotui orientuotis situacijoje, kuomet GPS signalas pranyksta. Tad dabar „viskas, ko reikia, tai nurodyti robotui, kur jis turi važiuoti ir pažymėti jo maršrutą“, - aiškina vienas iš robotų kūrėjų Kang Sung-čul.

Vykusių bandymų metu, bandomas robotas „Securo“ galėjo judėti greičiu iki 5,4 km/h. Naujasis modelis, kūrėjų įsitikinimų, sugebėtų pakeisti mieste budinčius policininkus, gaisrininkus ir gelbėtojus. Žmonės beliktų tik atvykti į konkretaus incidento vietą, bet nebereiktų patruliuoti miesto gatvėmis.

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras