Savaitgalį vyko pirmos Lietuvoje robotų kautynės

2007 10 30 10:49

Pranešimas žiniasklaidai, 2007 10 30 Vilnius

Savaitgalį vyko pirmos Lietuvoje robotų kautynėsPaskutinę „Infobalt 2007“ parodos dieną, 2007 m. spalio 27 d., elektronikos mėgėjai surengė pirmas Lietuvoje „mini sumo“ robotų kautynes. Po varžybų, atsakinėdami į lankytojų klausimus, robotų kūrėjai džiaugėsi, kad pavyko sudominti jaunimą technologijomis ir robotų kūrimu.

Nuo keistų „padarų“ knibždantis ir dūzgiantis stendas sulaukė didelio dėmesio – dar pirmąją parodos dieną pas robotų kūrėjus užsuko ir su jais kalbėjosi Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas, tolimesniais planais domėjosi asociacijos „Infobalt“ vykdomasis direktorius Edmundas Žvirblis.

Robotų kūrėjų klubo atstovas Vitalij Rodnov, pasakodamas apie šio renginio tikslus, teigė, kad „mini sumo“ robotukus pasigaminti nesudėtinga, ir savarankiškai tai gali padaryti net vyresniųjų klasių moksleiviai. Tačiau jis neatskleidė savo pagaminto robotuko – varžybų nugalėtojo, akivaizdžiai pranašesnio už kitus dalyvių kūrinius, kainos.

„Šie robotukai, nors ir atrodo panašūs į žaislus, gali kainuoti ne vieną šimtą litų. Tarptautinėms varžyboms surinkti robotai – tai sudėtingi elektroniniai mechanizmai. Jiems specialiai kuriamos valdymo programos ir planuojama kautynių taktika. Tačiau šiuo renginiu norėjome sudominti ir paskatinti jaunus žmones kurti patiems. Tiek pristatytų robotų gausa, tiek stendą supusių parodos lankytojų dėmesys rodo, kad tai padaryti mums pavyko“, – apibendrino pasirodymą V. Rodnov.

Prie keliomis eilėmis žiūrovų apsupto kovos ringo buvo išties sunku prasibrauti. Pasibaigus varžyboms bei aprimus aistroms, toliau buvo demonstruojami ir kitokie robotai: vieni galėjo sekti nubrėžtą liniją, kiti – klaidžiojo po stendą, išvengdami kliūčių. Valdomas per atstumą robotas netgi buvo „įdarbintas“ – jis, važinėdamas netoliese, viliojo lankytojus užsukti į stendą bei dalino jiems reklaminius kalendoriukus.

Renginį parėmė asociacija „Infobalt“, RC Shop.LT, žurnalas „Kompiuterija“, UAB „Lemona“ bei portalas Elektronika.lt.

„Mini sumo“ varžybų momentus, užfiksuotus nuotraukose ir vaizdo įrašuose, galima peržiūrėti robotų kūrėjų klubo svetainėje – Robotai.elektronika.lt.

Į viršų | Skyrius: Mūsų naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

11 komentarų to “Savaitgalį vyko pirmos Lietuvoje robotų kautynės”

  1. rodman rašo:

    Ačiu visiems dalyviams ir sponsoriams. Renginys tikrai pavyko. Aplodismentai! :)

  2. Ernestas rašo:

    O kitiemet toks renginys bus ?

  3. rodman rašo:

    artimiausias renginys- 2008m kovo menesi Rygoje. kitamet Infobalte be abejo surengsime koki robotu turnyra, gal ir ne viena :)

  4. welniuzas rašo:

    Aciu! Aciu! Koks dar kovo menesis?!?! Keli menesiukai ir vel leidziam savo tuninguotus ir naujus botus! :D

  5. Karosas2000 rašo:

    Reik pasikaustyti važiuojant Rygon, parodyt ką mokam :)

  6. Ernestas rašo:

    Tai tikriausiai kitiemet infobalte ir aš dalyvaučiau :)

  7. rodman rašo:

    Rygoj musu komandai bus skirtas atskiras nemokamas stendas, kur surengsime minisumo demo-turnyra. Del stendo jau sutarta. Kas nores, gales dalyvauti linefollowing varzybose, trasa nera sudetinga (ziureti robotika.lv)

  8. elektronix rašo:

    jo buvau seis metais rigon trasa nesudetinga bet beveik visi robotai pamete kelia nes istisia visi fotkino ir nuo blyksciu nusisukinejo robotai ir pamesdavo kelia

  9. rodman rašo:

    nekartosime svetimu klaidu. aciu uz info :)

  10. elektronix rašo:

    beja sumo klasei buva beveik visi skirtingu klasiu robotai tai sumo buva visu klasio robotai vienoj klasei tia biski neidomu buva ….. beja gal galetum nupasakot pre ko junkti papildomus tsopus sonose riektu pajunkti ir gale kad matytu kur robotas o ne klaidziotu kaip tavo robote

  11. darius rašo:

    sveiki gal galit kokiu schemu atsiust kaip robotukus paprastus gaminti as naujokas :D buciau dekingas parasykit i el pasta Velnessss@oe.lt arba per skype dariuxaZ007 lauksiu

Jūsų komentaras