16 bit timer PWM ir ADC, atstumo jutiklių bandymai / Jauler

2007 10 04 23:54

Taigi, esu naujas šio robotistų “klano” narys, ir irgi gaminu robotuką, tiesa bus ne minisumo. Viską darau iš galvos… Taigi, kas vyksta pas mane: Per šiandien ir vakar patvarkiau seną programą, pakeičiau 8bit PWM`ą į 16 bit hardware`inį PWM, pajungiau ADC ir parašiau programą kompiuteriui, kuri priima ir pavaizduoja duomenis apie šviesumą, kuriuos išduoda ųC dabar reikės nusipirkti tinkamų LED ir imtuvų, ir galėsiu eksperimentuoti su atstumo jutikliais, Šiuo metu robotukas jau gali normaliai važiuoti, tik deja, kol kas dar turi žmogus jį valdyti, valdymas vyksta iš kompiuterio, per COM portą, naudojan 5 komandas, t.y. pirmyn, atgal, dešinėn, kairėn, stop. Dar turiu tokią įdėją, daryti robotukui ratlankius iš organinio stiklo, turėtų gražiai atrodyt, deja kol kas neturiu reikiamų įrankių išpjauti tinkamą ratą. Dar yra problemų, informacijos perdavimo iš kompiuterio robotukui, nes laido naudoti nebus galima. O su radijo bangom nelabai bendrauju :D Robotuko gamyba. Įmesiu ir šiokią tokią nuotraukikę, tiesa, dabar tas robotas korpuso neturi…Nuotrauka.jpgroboto valdymas.jpg

Į viršų | Skyrius: Mūsų robotai | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

10 komentarų to “16 bit timer PWM ir ADC, atstumo jutiklių bandymai / Jauler”

  1. error rašo:

    Ratai tai - jėga :) Dar lazeriuką ir važiuodamas grotų :D

  2. jauler rašo:

    tai čia tik laikinai uždėjau, šiaip planuose noriu padaryti iš organinio stiklo, susimodeliavęs kompiuteryje pamačiau, kad ištiesų neblogai turėtų atrodyt.

  3. elektronix rašo:

    seip ir cd ratai gerai atrodo :)

  4. rodman rašo:

    yra geras kompaktiskas variantas, kaip atsikratyti laido. bet kainuoja. as vis delto nusipirkau toki zaisliuka- bluetooth moduli su serial interfeisu. jis yra 2×2cm, class 1(100 metru). jau buvau paleides, dirba gerai. tas mano didelis apvalus robotas su laptopu, kuris Infobalt2006 linksmino lankytojus, dabar gales atsikratyti laptopo :) . toki moduliuka galima net ant sumoboto(10×10cm) pastatyti.

  5. jauler rašo:

    Taigi, kaip tik domėjausi siųstuvais na taip tariant duomenų perdavimų, ačiū už info, nes pats asmeniškai nemėgstu bendraut su radio bangom…
    būtų įdomu sužinoti konkretesnę informaciją, t.y. kas konkrečiau ten per moduliai, koks atstumas (na svarbiausia tai pačio modulio pavadinimas, paskui jau info nesunku rast), kokios kainos?

  6. rodman rašo:

    http://www.sena.com/products/industrial_bluetooth/oem_bluetooth_serial/
    pas mane Parani ESD-110, kainavo 45 usd (be siuntimo). labai patogu ir lengva sukonfiguruoti. viena karta prijungi prie kompo per COM porta, padarai “pairing” su savo turimu bluetooth adapteriu, ir kita karta padavus maitinima ESD susijungs su juo automatiskai. dar daugiau, nutrukus ryšiui, jis automatiškai atstatys “connect’a”(ne visi moduliai tai gali). ESD jungiamas prie bet kokio mikrovaldiklio Rx,Tx,GND trimis laidais. priedu užsakiau “Patch” antena, kuri teoriskai prailgina ryšio atstuma iki 1km. bet ta antena yra 13×9cm, todel ne i kiekviena maza robota tilps :)

  7. jauler rašo:

    šiaip būtų labai gerai, tik gal kiek brangokas (visgi atsiuntimas, pinigų konvertavimas, šiaip visokie dalykai prisideda…) Ir nėra jau daug laiko iki tos parodos, o kol atsiųs ir t.t., teks kažką kitą galvot. Na bet vistiek ačiū, šitam robotukui gal ir nepanaudosiu, bet kam nors kitam vistiek prireiks :) . Bet šiaip tai ištiesų patogu, uart`o interface`as iki 230 Kb/s, ir t.t.

  8. valodia rašo:

    Jeigu greitai reikia tai gali nusipikrt rc mashinyte is ten isimt ta radioimtuvo sxema istatyt i robota o pulta prie kompo prijungt.As taip dariau kai pirmas robotas buvo per LPT porta valdomas.Beje kuo programas rasai?

  9. elektronix rašo:

    kazin ar normaliai veiks su masinytes is maximos siustuvu imtuvu

  10. laimonas rašo:

    gerai atrodo kiek kainuotu

Jūsų komentaras