LY1GP

Aistra gyventi…

Labas dienorašti

Kažkur girdėjau šitą frazę, reik pavartot - gražu ir paprasta.

Kodėl Lietuvoj žmonės taip nemėgsta prancūziškų automobilių? Mitas apie remonto brangumą? Mitas apie vokiškų patikimumą? Dar kas nors… Ypač eskaluojama įvairių garažininkų ir šiaip “žinovų”. Taip, kur pas golfą 1 detalė, pas Renault bus 2, o pas Citroen 4, bet ar kam nuo to blogiau? Tai jus paties vairuotojo labaui, jo patogumui, o kad remontininkui papildomos 5 min. darbo… tegu mokosi.

O gal, kad žmogui Lietuvoje auto yra skirta darbui - nuo taško A į tašką B nuvežti jį ir sofa bagažinėje… gal. Man vaziuot turi būti ir malonu, dar viena nuostabi gyvenimo akimirka. Aleluja.

4 Comments so far

  1. Paulius J. liepa 20th, 2006 16:36

    “Fokiška kokipe niekad neapvils”. Remontas prancūzo brangesnis, nes vokietukais užversti visi šrotai ir ką nors rasti - ne problema, o dar faktas, kad prancūze viskas gudriau nei vokietuke ir ne visada įkandama kaimo garažiniam meistrui. “Citrina” išvis atskira tema ;)
    Gal Pats Citriną vairuoji?

  2. LY1GP liepa 20th, 2006 21:10

    Vairuoju Peugeot, bet istorija mena ir vokiskus geleziukus, ir ne vien geruoju ;)

  3. Gyvatuke liepa 20th, 2006 22:21

    Nifiga ten ne brangesnis tas remontas. Kai randi gerus meistrus, po darbo servise dirbancius garaze, gendi ir dziaugiesi :) bet as citroeno tai visvien nenoriu. arba pežas arba jau ka nors kitokio.. bet. juk nuomones kartais keičiasi…

  4. Paulius J. liepa 21st, 2006 18:49

    Citreionas (girdėjau taip sakant :) ) yra geras mašiniukas. Labiausiai myliu BX (kosminis laivas) ir XM (tiesiog didelis laivas) ir taupau centus taisyti pirmajam.
    Remontas šiek šiek brangesnis, jei lyginsi garažą golpui ir servisą Citrinai, tačiau “gendi ir džiaugiesi”, nes bent Kauno “Citrodaktarai” yra žmonės ir daro nuolaidas, net nekalbant apie kokybišką darbą ;)

Leave a reply