Paskutiniai pirkiniai iš ebay

2011 08 16 22:25

Ilgokai nieko neberašiau… Kiek ilsėjausi, nes pastebėjau, kad jau ir vasaros paskutinės savaitės beeinančios į pabaigą.

Nieko naujo nenuveikiau, tad nutariau parodyti paskutinius šios vasaros pirkinius iš ebay. Pirkiniai pas mane neuž-silaikis, nes buvau paprašytas padėti juos įsigyti.

Pirmasis daigtas, tai lazerinė rodyklė su papildoma funkcija, kuri valdo rodomą per kompiuterį prezentaciją. Iš ties puikus daigtas, tokį jau antrą paprašytas perku. Rudenį reiks ir pačiam įsigyti, nes tikrai geras ir praverčiantis daigtas.

Šis kiek nustebino, nes atėjo iš ties gana neblogai atrodančiame dėkle.

Šiaip pats siuntimas šį kartą buvo gana komplikuotas, nes lazerį pirkau dar gegužės pradžioje jei gerai pamenu, o gavau prieš nepilną savaitę. Pardavėjas iš Honk Kongo, dėl to turėjo matyt kiek nuostolio, nes net 2 kartus man lazerį siuntė iš naujo ir tik po antrojo persiuntimo gavau. Tarp Honk Kongo ir Lietuvos, matyt kažkur 2 tokie daigtai nusėdo pakeliui ir manes nepasiekė. Na bet tai ne esmė, pardavėjas (kaip jau gaunasi taisyklė) iš Kinijos ir Honk Kongu visada be galo malonūs ir pasitiki pirkėjais. Jeigu pirkėjas nurodo, kad daigto negavo (o pardavėjas to patikrinti negali, nes siunčiama neregistruotu siuntiniu), bent jau man visada prekę išsiūsdavo per naują arba iškart gražndavo visus pinigus.

Vaizdas iš dėkliuko vidaus. Kaip matote turinį sudaro vartotojo instrukcija (gana išsami ir angliška), pati lazerinė rodyklė su siūstuvu, ir imtuvas su usb jungtimi.

Siūstuvas su imtuvu bendrauja radijo ryšiu, 315 MHz dažniu. Lazeris raudonas (650 nm), skirtas prezentacijoms (galia mažesnė nei 1 mW). Su šituo į lėktuvus nepaspiginsi, tai chuliganų tokio stiprumo lazeriai nedomina.

Ant siūstuvu yra 3 mygtukai. Viršutinis įjungia lazerį. Vidurinis ir apatinis skirtas perjungti skaidrę (puslapį) pirmyn ir atgal. Imtuvas turi LED indikatoriu, kuris indikuoja, jei nėra surištas su siūstuvu, arba indikuoja, kad paspaustas siūstuvo mygtukas.

Šis siūstuvas, priešingai nuo praeito pirkto, maitinamas 1 vnt 23A modelio baterija (šarminė, 12 V). Praeitas gi maitinasi 3 vnt baterijomis, vadinamomis tabletėmis, modelio dabar nepamenu. Dėl baterijos, gautos su lazeriu, ji deja smarkiai pasėdusi, nes pabandęs kiek pažaisti su lazeriu ir siūstuvu, pastebėjau, kad lazeris nustoja šviesti. Su multimetru pamatavau kiek likę voltų baterijoje, pasirodo iš 12 V, telikę kiek virš 8 V. Ne bėda, tad iškart iš Hon Kongo užsakiau 5 vnt tokių batertijų, už 4,5 Lt. Kitą dieną teko lankytis Elektrėnų turguje ir pas vieną prekeivį kaip tik užmačiau šių baterijų. Ir kas svarbiausia to pačio Honk Kongo gamintojo. Paklausus kainos, paaiškėja, kad štai turguje viena baterija tampa 4 Lt, na neblogas antkainis, 5 kart realio vertės. O svarbiausia, turguje nebeperku baterijų vien dėl to, kad neaišku kokio jos senumo, ir kiek žiemų peržemoję tame turguje, juk šaltis, karštis kenkia baterijoms. Tad jau geriau tiesiai iš gamintojo, nusipirkti naujas tokias pat baterijas ir žymiai pigiau.

Pats prijungimas prie kompiuterio labai paprastas. Palaikoma puikiai tiek Windows, tiek Linux versijos (kas man ytin aktualu, nes naudoju tik Linux). Įkišus imtuvą į USB ima mirgsėti tankiai indikatorius, rodantis, kad siūstuvas nepririštas. Pririšimas labai paprastas, tereikia palaikyti kurį nors siūstuvo mygtuką paspaustą kelias sekundes, idikatorius užgęsta ir galima pradėti darbą.

O visas šis malonumas kainavo maždaug 8 USD už rodyklę (su atsiuntimu), na ir dar reiktu pridėti 2 USD už 85 vnt atsargines baterijas. Man tai asmeniškai tikrai nebrangu palyginti, kai Lietuvoje tokių rodyklių identiškų kainos šoktelna vos ne iki 100 Lt.

Antras pirkinys, kurį paprašė nupirkti kambariokas, tai telefono prijungimo USB kabelis. Nusipirko kažkokį naują NOKIA telefoną ir prie jo nebuvo pridėtas laidas. Pavaikščiojęs po salonus, tokio pirkti iš vis nerado, o viename tiesa pasiūlė, bet sakė kaina tikrai nesuviliojo. Tad ilgai neieškojus, buvo užsakytas už 1,5 USD kabeliukas iš Honk Kongo.

Kadangi sakė jog naudos prie nešiojamo kompiuterio, tai trumpas ilgis jam buvo net privalumas.

Stalinių kompiuterių vartotojams manau reiktu pasiieškoti ilgesnio ilgio kabeliuko. Na bet svarbiausia savo funkcija atlieka puikiai jis.

Į viršų | Skyrius: Elektronika | Autorius: Donatas Stanionis | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras