Rekomenduoju perskaityti

2011 07 24 22:42

Nutariau karts nuo karto įdėti trumpą savo perskaitytų knygų aprašymą. Tai bus knygos, kurios bent man asmeniškai pasirodė išskirtinės.

Iškart skubu užsiminti, mano skaitomų saraše, grožinė literatūra pasirodo labai retai, pats dažniausiai skaitau daugiau ar mažiau mokslinę literatūrą.

Tad praeitą ketvirtadienį užėjus į biblioteką, akį patraukė knyga, intriguojančiu pavadinimu: “Numirėliai”.

Iškart perskaičiau jos sąntrauką, kuri ir privertė ją paimti ir perskaityti. Pacituosiu knygos sąntrauką:

“Vadinamosios “JAV juokingiausių mokslo knygų” autorės nagrinėjama unikali ir neįtikėtinai plati tema - numirėliai. Išnaršiusi bibliotekas ir apsilankiusi įvairiose šalyse mokslo populiarintoja pateikia ypač įdomios ir vertingos medžiagos kuo įvairiausiais temos aspektais: apžvelgia plačiai neskelbiamą numirėlių naudą daugeliui mokslo ir gyvenimo sričių, apibūdina susijusią su mirusiaisiais papročių raidą ir perspektyvas.”

Knyga skaitėsi labai lengvai tad skaiydamas vakarais, vakar ją jau pabaigiau.

Iš ties, nors ir esu biologas, tačiau perskaitęs sužinojau labai daug man dar negirdėtų įvairių dalykų, kurie susiję su mirusiųjų palaikų panaudojimais mokslo tikslais.

Tad šią knygą rekomenduoju visiems, kas domisi biologija, žmogumi, ar apskritai nori sužinoti stulbinančių, nors kartais ir šokiruojančių faktų: apie organų transplantacijas, palaikų panaudojimą įvairiuose technikos testuose, bei naujais žmonių palaikų laidojimo ypatumais.

Trumpa knygos informacija:

Pavadimas: Negyvėliai. Keisčiausia knyga. Mirtis. Ji nebūtinai turi būti nuobodi.

Autorė: Mary Roach.

Išleista: originalo kalba - 2003, išverstą į Lietuvių kalba - 2005.

Puslapiai: 300

ISBN: 9955-08-676-9

Į viršų | Skyrius: Bendra | Autorius: Donatas Stanionis | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

2 komentarų to “Rekomenduoju perskaityti”

  1. Donatas rašo:

    Tikrai gera knyga, skaičiau prieš keletą metų. Užstrigo vieta, kur ant lauko lavonus pūdė, kad kriminalistai pagal lavono suirimo lygį galėtų tiksliau atkurt mirties datą…

Jūsų komentaras