Archyvas: liepa, 2024 m.

Greičiausias pasaulyje statybų robotas „Hadrianas X“ pastato namą per dvi dienas

2024 07 22 08:51

Australijos bendrovės FBR inžinierių sukurtas robotas turi gana retą profesiją – jis yra mūrininkas. Įspūdingo dydžio (32 metrai), tačiau jis demonstruoja įspūdingą darbo našumą.

Persikėlęs iš Australijos į Floridą, robotas pastatys 10 gyvenamųjų namų kvartalą, prie kiekvieno namo sugaišdamas ne daugiau kaip dvi dienas.
Robotą mūrininką sudaro dvi dalys – sunkvežimis, […]

NASA į Marsą nori nusiųsti „Marsbee“

2024 07 17 20:28

Marso tyrinėjimas yra sunki užduotis dėl sunkių sąlygų. NASA skyrė finansavimą „Marsbee“ projektui, kuris gali šiek tiek tai palengvinti. Jei projektas pasiteisins, į Raudonąją planetą keliaus robotų bičių spiečius.

Robotas 01 ruošiasi dirbti BMW gamykloje

2024 07 08 21:06

Prieš kurį laiką „Figure” paskelbė, kad bendrovės sukurtas humanoidinis robotas 01 pradėjo dirbti vienoje iš BMW gamyklų. Prieš tai vyko ilgi mokymai, užfiksuoti „YouTube” vaizdo įraše.

Robotas 01 – tai naujos kartos nehumanoidinio surinkimo robotas. Nuo savo pirmtakų jis ryškiai skiriasi ne tik išvaizda, bet ir gebėjimu reaguoti į žmogaus kalbą, kurį užtikrina […]

Vienu žingsniu arčiau žmogaus: japonai sukūrė gyvų ląstelių odą robotams – mokės ir šypsotis

2024 07 05 20:58

Japonijos mokslininkai rado būdą, kaip prie robotų veidų pritvirtinti gyvą odą, kad jie galėtų tikroviškiau šypsotis ir demonstruoti kitas žmogui būdingas veido išraiškas. Tam naudojama gyvų ląstelių oda, kuri pati gali atsistatyti, jei yra pažeidžiama, rašo BBC.
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.
Tokijo universiteto profesorius Shoji Takeuchi su komanda sukūrė sprendimą, kaip kopijuojant žmonių audinių struktūras […]