Australų mokslininkas apie dirbtinį intelektą: dėl autonominių robotų žudikų aš neužmiegu naktimis

2023 03 20 12:13

Išaušo nauja era, kurios priešakyje – dirbtinis intelektas, ir nebus nieko panašaus į tai, ką esame matę iki šiol. Jis gali tapti kantriausiu pasaulyje virtualiu mokytoju, informacijos paiešką supaprastinti iki akies mirksnio, surasti logiškus sprendimus globalioms problemoms, tačiau netinkamai naudojamas pradeda griauti demokratiją, poliarizuoja visuomenę ir tampa žudymo įrankiu be atsakomybės, sako australų dirbtinio intelekto mokslininkas Toby Walshas.

Australų mokslininkas apie dirbtinį intelektą: dėl autonominių robotų žudikų aš neužmiegu naktimis
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Profesorius T. Walshas yra Naujojo Pietų Velso universiteto Kompiuterių mokslo ir inžinerijos fakulteto Dirbtinio intelekto katedros laureatas, daug dirbęs su dirbtinio intelekto programomis. Jo sukurti algoritmai įtraukti į pagrindinius atvirojo kodo ir komercinius įrankių rinkinius, kurie naudojami pramonėje sprendžiant transporto optimizavimo ir panašias problemas.

Mokslininkas įsitikinęs, kad žmonijos ateitis su dirbtiniu intelektu atrodo pozityviai, tačiau pakeliui turime daug iššūkių – nuo jo panaudojimo švietimo srityje iki autonominių robotų žudikų kare. Dirbtinio intelekto sprendimai gali sukelti tiek pat problemų, kiek duoda naudos.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/kompiuterija/86486/

Inf. šaltinis: LRT.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras