Ali Gadžijevas apie skraidančio drono-padavėjo ir gardaus pyragėlio profitrolio duetą
2016 09 08 15:08Kiek kartų jums buvo patiektas padėklas su maistu? O kiek kartų jis buvo tiesiog atskraidintas? Utopinėskino juostų realybės vis sparčiau tampa įprasta kasdienybe. Viskas, ko dar nežinojote apie dronus jaušiandien renginyje #SWITCH! – inovatyviai ir gardžiai.
Skraidantys skanėstai
Rugsėjo 8–9 dienomis vyksta didžiausias Baltijos šalyse moderniųjų technologijų ir verslumo renginys#SWITCH!, kuriame šiandien pirmą kartą Europoje bus pristatyti skraidantys dronai-padavėjai, atgabentitiesiai iš Singapūro. „Ali šokoladinės“ įkūrėjas ir vadovas Ali Gadžijevas susirinksiantiems paruošė darneragautą, išskirtinai šiam renginiui sukurtą desertą – profitrolį.
Desertas labai primena eklerą – tai tik kiek mažesnis pyragaitis, pripildytas kremo viduje. Į klausimą, kodėlšiam išskirtiniam pristatymui pasirinko būtent tokį skanėstą, Ali atsako klausimu: „Ar žinojote, kad žodisekleras (pranc. eclair, – red. past.), išvertus iš prancūzų kalbos, reiškia žaibas? Tokios inovacijos kaipdronai-padavėjai mane visados žavi. Juolab, kai jas galiu panaudoti konditerijoje ar savo desertųpristatymuose. Jos, kaip ir ši gamtos stichija, – netikėtos, stulbinančios ir efektingos.“Europos parlamento narys Antanas Guoga, renginio #SWITCH! įkūrėjas, įsitikinęs, kad dronai-padavėjai –puikus įrodymas, kad jų technologijoms nėra ribų. „Dronai naudojami fotografijoje, žemės ūkyje, jaisskraidinami siuntiniai, sudarinėjami žemėlapiai ir kt., o renginio metu išvysite, kaip maistą patiekia vietojpadavėjų. Reikia pasidžiaugti ir tuo, kad mūsų šalis pirmoji Europoje, kuriai jie bus pristatyti patiesJunyang Woon, Singapūro bendrovės „Infinium Robotics“ įkūrėjo“.
Maisto pramonė be inovacijų – pilka ir nuobodi
„Šie dronai-padavėjai, mano akimis, išskirtinė inovacija, kurią labai norėčiau išbandyti ir savorenginiuose.“, – pripažįsta A. Gadžijevas. „Žinoma, kai maisto pristatyme padavėjas turi bendrauti sukiekvienu iš svečių, nes būtina papasakoti apie patį patiekalą, skanėstą, tuomet be realaus padavėjoneišsiversime. Visais kitais atvejais, o ypač, kai susirenka daug žmonių ir sunku praeiti, toks dronas-padavėjas ne tik maistą patieks greičiau, bet, svarbiausia, taps vakaro vinimi“, – nuomone dalijasi A.Gadžijevas. Pasak jo, tai sprendimas kitokiam renginio formatui – pasitelkus šviesas, kitus specialiuosiusefektus laukia įsimintinas šou.
Anot A. Gadžijevo, kiekviena inovacija maisto pramonėje yra labai svarbi. O ypač gamyboje. „Žvelgdamas įpradžių pradžią, turiu pastebėti, kad mes buvome kitokios konditerijos pradininkai Lietuvoje. Mūsų siekisbuvo iš klasikinio lygmens pereiti į modernų. Visados ieškome naujų sprendimų, kaip pakeisti produktųsavybes, išgauti dar unikalesnius skonius. Siekiame, kad desertas taptų kultūra, pojūčiu, bendravimu,neatsiejamu nuo rankų darbo ir kruopščiai atrinktų ingredientų.“
Būti inovatyviam – daryti tai, ką labiausiai mėgsti
A. Gadžijevas teigia, kad inovatyvios idėjos gimsta tik dirbant mėgstamą darbą. „Inovacijos – tai viskasapie mėgstamą veiklą ir savęs realizaciją. Nepatikėsite, bet didžioji dalis mano šokoladinėje dirbančiųkonditerių yra nebaigę konditerijos mokslų – mokytojai, geodezininkai ir kt. Tačiau niekas jiemsnesutrukdė pakeisti savo veiklos krypties ir užsiimti tuo, ką mėgsta labiausiai. Patikėkite – tai ypačtalentingi darbuotojai“, – atvirai kalbėjo A. Gadžijevas.
Pasak jo, labai dažnai mus dar mažus įspraudžia į rėmus, kurie mums, galbūt, yra visiškai nepriimtini.„Suaugę mes blaškomės, bandome juose įsitekti, nesijaučiame laimingi. Tik nedaugeliui užtenka drąsospalikti viską, kas neteikia džiaugsmo, ir visa galva pasinerti į mėgstamą veiklą, net jeigu reikia pradėti nuopirmoko lygmens“, – tvirtai įsitikinęs A. Gadžijevas.
A. Guoga tiki, kad tokie renginiai kaip #SWITCH! – tai neeilinė proga praplėsti savo akiratį ir pasisemtiįkvėpimo klausant pasaulinio lygio ekspertų, sėkmingų inovatorių, startuolių patirties. Kuriantys,inovacijas įgyvendinantys verslai, startuoliai, piliečiai – kiekvienos valstybės pažangos variklis ir moderniateities garantas. „Svarbiausia – išlaisvinti savo idėjas ir ryžtis bandyti, eksperimentuoti. Dar inovatyvesnisrytojus – kiekvieno iš mūsų rankose“, – pozityviai nusiteikęs A. Guoga.