Kinų blaivas nesuprasi…

2011 07 16 15:27

Pavasarį buvo prireikę vadinamos “kronos” (baterija 6F22, 9 V). Nuėjau į Vilniaus Panoramą jos nusipirkti. Bet kai pamačiau, kad parduodama krona, tiksliau jos supakuotos 2 kainuoja 12 Lt, padėjau ją atgal į lentyną ir parėjau į bendrabutį, bei įsijungiau savo mėgstamą ebay.

Jau geriau sumokėsiu tiesiai kinui į kišenę dolerį, nei Lietuvių prekybininkams 10 Lt antkainį. Nes taip ar taip, visos tos baterijos iš tos pačios Kinijos keliauja. Šiuo metu posakis, visi keliai vedą į Romą, kiek keičiasi: visos prekės plaukia iš Kinijos.

Šiaip Kiniškomis prekėmis nesiskundžių, kaina atitinka kokybę, o ta kokybė už tokią kainą mane tikrai tenkina. Taigi nevargdamas nusipirkau pigiausią bateriją, kurios pavadinimas Power Cell. Po keletos savaičių ją gavau. Ir įsidėjau į stalinį laikrodį Elektronika. Kaip jau apie jį ankščiau rašiau, jam ši baterija reikalinga, kad išjungus elektrą nepamestu laiko. O kadangi kiekvieną savaitgalį grįžtu namo, o ir buvo kelios savaitės laisvų dienų, susidarė daug dienų kuomet ši baterija maitino laikrodžio elektroniką, kuri tikrai ne taip ir taupiai ją vartoją. Tad štai po nepilno pusmečio ji išseko.

Būčiau ją taip ir išmetęs, jei ne vienas pastebėjimas. Atkreipiau dėmesį, kad baterijos etiketė, kiek keistai atrodo, užkabinau nagu už kampo ir ją nuplėšiau. Ir mano nuostabai, po šia etiketę pasirodė dar viena, ši jau besanti skardinė. Ir tokiu būdu iš Power cell, patapo HIW Hi-Vatt :D

Vaizdas, kaip atrodė baterija iš pradžių (tik jau buvau nuplėšęs iš pradžių etiketę):

Nuplėšus:

Įdomu koks viso to tikslas? Mano spėjimai, kad tai fiktivi įmonė, kuri iš tiesų negamina baterijų, o perka iš kitur, perpakuoja ir parduoda, kaip savas. Ar galbūt, ant apatinės etiketės užrašai tėra tik anglų kalba, o viršutinėje anglų, Vokiečių, Ispanų. Galgi čia specilus įpakavimas skirtas europos rinkai? :D Bet kam gi tada keisti pavadinimą?

Kokia jūsų nuomonė?

Į viršų | Skyrius: Elektronika | Autorius: Donatas Stanionis | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

5 komentarų to “Kinų blaivas nesuprasi…”

  1. Kreditorius rašo:

    Na nebutinai fiktyvi imone. As manau pasaulyje labai dazna praktika, kad imones ne pacios gamina prekes, o uzsako is kitu gamintoju, o gamybos metu ant prekiu uzdedamos reikalingos etiketes.

    O jeigu klausimas kyla kodel apacioj buvo antra etikete, tai galbut paprasciausiai ekonomiskai labiau apsimokejo pagamint popierine etikete ir lipdyt ja ant virsaus, negu perkurt metalini korpusa.

  2. Donatas Stanionis rašo:

    A, ko gero taip ir bus, nes tik dabar atėjo į galvą, kad tas pats pas mus vyksta maksimoje su Favourite prekėmis, o Iki su Cento…

  3. zigzagas rašo:

    Kitaicai :D Svarbu kad veik :)

  4. Donatas Stanionis rašo:

    Veikti, tai tikrai veikia. Jau daug ką pirkau tiesiai iš Kinų ir viskas puikiai veikia, nė karto nesiskundžiau…

Jūsų komentaras