Motorola Micro TAC International 7200

2011 03 04 23:10

Motorola Micro TAC International 7200 mobilusis telefonas.

Telefonas menantis dar senuosius 1994 metus. PagamintasJungtinėje Karalystėje
Naudoja 7.2 V ličio jonų bateriją. Tai vienas iš pirmųjų mobiliųjų telefonų modelių, kurie ėmė naudoti šiuolaikines SIM korteles, bei GSM900 tinklą.
Tiesa sakant SIM kortelė į telefoną dedasi tik kartu su visa didžiąją pakuote (į šiuolaikinius telefonus, mes pirmiausia iš šios didžiosios kortelės išlaužiam mąžąjį SIM modulį ir jį dedame į telefoną).

Toji ištraukiama antena tėra butaforija, iš tiesų viduje yra plastikinis šiaudelis, į kurį susikiša toji iš plastiko pagaminta “antena”. Vis dėl to prieš 15 metų antenos buvo madoje :)

Norint įdėti kortelę, telefono atidarinėti nereikia, kortelė kišasi į ertmę iš telefono apačios.

Prie standartins telefono konfiguracijos buvo parduodamas pats telefonas, 2 akumuliatoriai ir jiems skirtas pakrovėjas. 2 akumuliatoriai skirti tam, kad su pilnai pakrautu telefonu, pokalbio režimu, akumuliatoriaus užtekdavo tik apie 20 minučių pokalbiui, tad turėdavo visada būti atsarginis akumuliatorius.
Nuotraukoje taip pat motosi, kaip vyksta telefono ir atsarginio akumuliatoriaus krovimas vienu metu.

Telefonas buvo pirktas, kaip veikiantis, tačiau pardavėjas manė, jog jis neveikia dabartiniame GSM tinkle. Paskaičius internete šis dalykas atkrito, todėl pradėjau ieškoti gedimo.
O jis buvo rastas išardžius telefoną. Tiesa sakant ardimas vyko gal pora valandų, kol pavyko jį atidaryti. Pasirodo, buvo įkišta ir užlaužta senoji kortelė, kuri trukdė nuskaityti įdėta naująją. Ją pašalinus ir įdėjus Omnitel ekstrą kortelę, telefonas iškart prisijungė prie Omnitel tinklo (telefonas yra pririštas prie Omnitelio).
Išbandžius veikimą, pokalbio kokybė puiki. Telefonas taip pat geba priimti SMS žinutes, tačiau jų siuntimo funkcijos rodos neturi.

Į viršų | Skyrius: Įvairūs prietaisai | Autorius: Donatas Stanionis | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

5 komentarų to “Motorola Micro TAC International 7200”

  1. Anton rašo:

    Parduodat?O gal turit dar kokios klasikos?pvz motorla microtac ar,dar geriau,startac?

  2. Donatas Stanionis rašo:

    Deja neparduodami šie daiktai. Iš klasikos turiu tik pora atliekamų skaičiavimo mašinėlių 1978 metų.

  3. Anton rašo:

    O gal zinote kur lietuvoje isigyti veikianciu modeliu?

  4. Donatas Stanionis rašo:

    Lietuvoje veikiančių rasti manau bus sunku. Man pasisekė jį gauti vos už 5 lt, elektronika.lt forume. Ebay tokių yra parduodama, bet kainos ten jau kaip už tikrą antikvarą.

Jūsų komentaras