Siurblys

Taigi, kilo mintis pasigaminti siurblį. Iš pradžių galvojau daryti paprastą: paimti sraigtą nuo kompiuterinio aušintuvo ir pirjungti prie kito variklio, tada tą sraigtą ikišti į vamzdį ir per vieną galą siurbtų o per kitą pūstų. Bet ši idėja nėra labai gera, nes jeigu įtrauks kokį nors siūlą, tai jis įsipainios ventiliatoriuje. www.elektronika.lt forumo dalyviai patarė gaminti “regenerative” regeneracinį siurblį. Įdėja tikrai labai gera. Aš ir darysiu tokį siurblį. kad būtų aiškiau, štai keletas foto iš interneto:

Praeitą šeštadienį pradėjau darbus (2007-03-03). Pasigaminau medinį vidurį į kurį kišis sparneliai. pasigaminau ir sparnelius. medinio vidurio skersmuo yra 4,7cm medinis vidurys . sparnelių ilgis 5cm, bet jie po 1cm sulys į medinį vidurį. Sraigto skersmuo gausis 12,7cm. Psarnelius gaminau iš senų, nebeveikiančių kompatų. pasirodo dar nevisi kompaktai vienodi ir tinkami. Vieni kompaktai tik pradėjus kirpti - sutrupa, kiti pasidalina į dvi dalis tarp kurių yra blizganti plėvelė (informacija). Kompaktai tiko tiek tie kurių dažus nuskutus nusiskusdavo ir blizganti plėvelė (informacija) ir kurie nesutrupėdavo.
Iš pradžių galvojau pasidarysiu sparnelio formą ir su degintuvu ja ant kompakto “išpjausiu”
, bet nieko nesigavo.
Braižiau su liniuote ir vinimi, o karpiau su skardos žirklėmis.
iš viso padariau 16 sparnelių. dar tiksliai nežinau dėsiu 8 ar 16.
sparneliai

Šiandien (2007-03-06) padariau įpjovas mediniame viduryje. Susirdau guolį. Ištekinau metalinį daigtą kuris viename gale bus įkištas į guolį, kitame į graviratorių, o per vidurį bus sraigtas.

Sukišau sparnelius į medinį vidurį kad pažiūrėti kaip atrodys:
sukišta 16 sparnelių:

sukišti 8 sparneliai:

Kaip visada - “pirmas blynas prisvilęs”. Pjaustant medinio vidurio įpjovas, nesigavo jų gerai padaryti. Nevienodos, tai giliau įpjauta, tai biški kreivai….., nuskilo ir vienas “dantis”, nes sparneliai biški storesni negu tarpeliai. Nesigavo gerai gal dėl to ,kad skubėjau ar nesusikaupiau. Tikiuosi iš antro karto pavyks. O pjausčiau su metalui skirtu pjūkleliu.

Šiandien buvo viskas gerai. mediniame vyduryje pavyko gerai padaryti įpjovas. Įklijavau 8 sparnelius, jeigu bus mažai įklijuosiu dar 8 arba 4. Dabar yra įklijuoti sparneliai padaryti iš kompaktų, o kiti bus iš skardos. Taip yra nes sparneliai iš kompaktų yra storesni negu įpjovos, todėl kai įdedi sparnelį į vieną įpjovą, šalia esanti sumažėja. Todėl kiti 8 arba 4 sparneliai bus iš skardos. Sparnelius įtaisiau su SuperGlue klijais ir su karštais klijais.

jeigu norite pamatyti didesnes nuotraukas:
http://i54.photobucket.com/albums/g92/aqmas/IMG_2072.jpg
http://i54.photobucket.com/albums/g92/aqmas/IMG_2075.jpg
http://i54.photobucket.com/albums/g92/aqmas/IMG_2081.jpg
http://i54.photobucket.com/albums/g92/aqmas/IMG_2169.jpg
http://i54.photobucket.com/albums/g92/aqmas/IMG_2171.jpg
http://i54.photobucket.com/albums/g92/aqmas/IMG_2172.jpg
http://i54.photobucket.com/albums/g92/aqmas/IMG_2175.jpg
http://i54.photobucket.com/albums/g92/aqmas/IMG_2178.jpg

Diskusijų forumas:
http://forum.elektronika.lt/viewtopic.php?t=18091&start=0