Gimsta idėja (Zen v4)

2006 05 01 00:18

Senokai bręsta idėja pabandyti pakurti tranzistorinį A klasės stiprintuvą ir išspręsti dilemą (bent jau sau), kas skamba geriau. Gigantų (Aleph) statyba užsiimti kolkas nėra nei pinigų, nei laiko, tai mastau apie Nelsono Passo Zen v4 (penultimate zen). Tokį pasirinkimą nulėmė salyginai paprasta schema ir giriamas, su Aleph lyginamas stiprintuvo skambesys. Juolab, kad be darbo voliojasi 400W transformatorius su 38V antrine apvija ir netikėtai įsigyti du 27.000uF @80V kondensatoriai. Žodžiu, kaip tikri inžinieriai, stiprintuvo kūrimą pradedam nuo maitinimo šaltinio :)

Taigi, jei kas dar nematėt, Zen v4 visu savo grožiu:

 

O čia - konderiai (Ačiū ANDSAKU :) )

konderiai

maitblokis, as proposed by Mr. Pass:

 

Kaip matome, maitblokyje panaudoti du transformatoriai ir realizuotas kanalų žemių atskyrimas per diodų tiltelį. Raštingas sprendimas. Passas rekomenduoja kiekvienam kanalui po 300W transformatorių. Tačiau, kadangi yra vienas 400W trafas, reikia pagalvoti, kaip prasisukti su juo. Kažkodėl instinktyviai prašosi tobulinimo maitinimo filtras. Na nepatinka man grynai C fitravimas. Galvoju, kad reikia kažkaip efektyviau tuos turimus 400w panaudot. Iš visko sprendžiant, atbulinės įtampos ir pikinės srovės vargšą transformatorių turėtų neblogai kankint, gal iš čia Passo aprašomas trafo kaitimas ir burzgesys naudojant vieną 300W trafą abiem kanalams?

O jei pastačius po nedidelį, kokių 5mH droseliuką po tiltelio, a? Manau, kad tai problemą bent jau dalinai išspręstų ir leistų padidinti trafo išnaudojimo koeficientą. Einu skaičiuot ir modeliuot, cya :P

Į viršų | Skyrius: Elektronika | Autorius: outlawed | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras