DDS generatorius. 2 dalis

Sveiki

Laikas būtų antrai daliai. Ypač, kai nežinau, ar bus laiko blog’ams artimiausiu metu. Taigi, su generatoriuku dabar jau gerokai pasistūmėjau. Galima keisti dažnį, formą, virtualiai ir amplitudę, tik niekas nuo to nesikeičia, nes nėra, kas tą amplitudę pakeltų ir pareguliuotų - nėra išėjimo grandinės. Štai kokį vaizdelį dabar turime:

Toks ekranas pasrodo įjungus. Viršuje rodomą parametrą galima keisti klaviatūra. T.y. suvedam dažnį, spaudžam “Enter” ir dažnis pasikeičia. Norint keisti kitą parametrą, spaudžiam mygtuką po tuo parametru. Dabar klaviatūra toli nuo ekrano, tai sąvoka “mygtukas po simboliu” skamba keistai, bet galutinėj versijoj tie mygtukai bus po ekranu. :) Taigi paspaudę “0,5V” gaunam tokį ekraną:

Dabar galima įvest amplitudę. Turėtų kilti klausimas, o ką jei dažnis didelis? Atsakymas - jei dažnis didesnis, nei keturi skaitmenys gali parodyti, padaroma taip:

Apvalinimo nedariau, tiesiog nukandamas skaičiaus galas. Tas kiek negražiai atrodo, kai suvedama pvz 2,9 MHz, bet tikslas yra turėti užuominą, koks esamas dažnis, o tikslų visada galima pažiūrėti persijungus atgal į dažnio nustatymą.

Pasirinkus formos keitimą, ekranas kiek skiriasi:

Čia simbolis po dvitaškio rodo esamą formą, o toliau esantis užrašas 1~2^3- primena, kuris klaviatūros mygtukas, kurią formą reikškia. Skirtingai nuo amplitudės ir dažnio nustatymo signalo forma pasikečia iš karto po skaitmens paspaudimo. Esama forma, kaip ir kiti parametrai atvaizduojama ir kitose ekrano būsenose:

Čia stačiakampis nustatinėjant dažnį. Trikampis bus vėliau (tech. kliūtys :) ).

Meniu mygtukas rezervuotas visokiems ekstra nustatymams, kurių kol kas nėra.

Stengiausi padaryti intuityvų valdymą. Man labai patinka, kai prietaisas turi daug nustatymų, bet greit perpranti valdymą ir be manualo. Labiausiai nesuprantamas turbūt formos nustatymas, bet kai supranti, kas čia tokio tai gana patogu, įsitikinau bežaisdamas su skopu, žiūrinėdamas, kokios realios signalų formos prie įvairių dažnių.
Oscilogramų kol kas neprifotkinau, taigi jos bus vėliau. Kada vėliau nežinau, gali būt, kad tik kai apsiginsiu. Tuo labiau, kad bus dar išėjimo grandinė ir nuo jos gali pasikeist šis bei tas.
Tai tiek kol kas. Dabar reiks parašyt krūvą popierių, nes rimti dėdės antradienį tikrins, kaip mums sekasi. Jei turit minčių - komentuokit.
Iki.

J.

2 komentarai prie “DDS generatorius. 2 dalis”

  1. error Says:

    :)

Palikti atsiliepimą