„Quaternium“ dronas ore išsilaiko net 10 valandų – kaip jam tai pavyksta?

2020 11 07 02:29

Įprastai elektriniai dronai ore išsilaiko tik apie 20-30 minučių. Tiesiog per tiek laiko išsenka jų baterijos. Ir tuo šios problemos kenčia ne tik mėgėjiški, bet ir profesionalūs dronai. Tačiau gali būti kitaip – Ispanijos startuolio „Quaternium“ sukurtas kvadkopteris „HYBRiX 2.1“ ore išsilaikė 10 valandų ir 14 minučių, taip sutriuškindamas ankstesnį rekordą.

„HYBRiX 2.1“ © „Quaternium“
„HYBRiX 2.1“ © „Quaternium“

Galbūt esate vienas iš tų, kuris mano, kad dronui pakanka ore išsilaikyti 20 minučių. Tačiau tai iš tikrųjų labai riboja dronų naudojimą. Svajojate apie ateitį, kai dronai pristatinės siuntas? Įvairios kompanijos, tarp jų ir „Amazon“ apie tai jau kalbėjo. Tačiau kol kas tai nėra praktiška. Be to, dronai labai pasitarnautų ir aptarnaujant naftos platformas, mokslinių tyrimų bazes, vykdant paiešką ar teritorijos tyrimus iš aukštai.

Tačiau kvadkopteriai godžiai ryja energiją ir baterijų technologijos nėra pakankamai pažengusios. Didesnės baterijos saugo daugiau energijos, tačiau yra sunkesnės. Kuo sunkesnė baterija, tuo mažesnį krovinį dronas gali panešti. Tai kokia „Quaternium HYBRiX 2.1“ paslaptis?

Kaip išduoda „HYBRiX 2.1“ pavadinimas – tai yra hibridinis dronas. Jis turi dvitaktį variklį ir elektrinę sistemą. 2017 metais „HYBRiX 2.0“ ore išsilaikė 4 valandas ir 40 minučių. Vasarį 2.1 versija jau skrido 8 valandas ir 10 minučių. Na, o dabar ispaniškas kvadkopteris ore laikėsi net 10 valandų ir 14 minučių. Tiesa, šis pasiekimas buvo įmanomas tik todėl, kad „HYBRiX 2.1“ turėjo papildomą 16 litrų degalų baką.

Įprastas „HYBRiX 2.1“ sveria 13 kg ir gali nešti 10 kg krovinį. Tas krovinys gali būti kameros, įvairūs jutikliai ar tiesiog daiktai, kuriuos reikia kur nors pristatyti. Jis gali pasiekti 80 km/val. greitį, tačiau daug patogiau jaučiasi ties 50 km/val. žyma (kreiserinis greitis).

Žinoma, „Quaternium HYBRiX 2.1“ nėra mėgėjiškas dronas. Gamintojas teigia, kad jis pravers įvairių sričių profesionalams – ūkininkams („HYBRiX 2.1“ gali ne tik apžiūrėti, bet ir purkšti laukus), policijai, gelbėtojams, infrastruktūros priežiūros inžinieriams.

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras