„Volkswagen“ rūpinasi ateitimi – jau greitai elektromobilius įkraus draugiškas robotas

2019 12 30 15:25

Elektromobilių įkrovimas yra vienas iš naujų vairuotojų rūpesčių. Tiesa, „Volkswagen“ mano, kad žmogaus įsikišimas tam nėra būtinas. Vokietijos automobilių pramonės milžinas mano, kad ateityje elektromobilio įkrovimu pasirūpins robotai.

Elektromobilių infrastruktūra tikrai tik gerės – ji šuoliais juda pirmyn. Tačiau ar požeminiuose garažuose kiekviena stovėjimo vieta gaus savo įkrovimo stoteles? Vargu. „Volkswagen“ mano, kad bent jau iki tol, kol tai taps įmanoma, elektromobilių įkrovimu tokiose vietose galėtų pasirūpinti robotai.

Visas darbas vyks be žmogaus įsikišimo - robotas ir mobilios stotelės įsikraus patys. ©„Volkswagen“ nuotrauka
Visas darbas vyks be žmogaus įsikišimo - robotas ir mobilios stotelės įsikraus patys.
© „Volkswagen“ nuotrauka

Šis draugiškas ir visiškai autonominis robotas turi 25 kWh bateriją, kelias kameras, lazerinius jutiklius bei radarą. Iškviestas programėle ar tiesiog paprašytas paties automobilio, šis robotas nuvyks iki jūsų transporto priemonės, kartu pasiimdamas ir mobilią įkrovimo stotelę. Paprastai tariant, tai yra savaeigė išorinė baterija elektromobiliams. Šis 25 kWh elementas pasiekia 50 kW įkrovimo galią ir gali pakankamai greitai elektromobiliui suteikti nemažai kilometrų. Tiesą sakant, tų 25 kWh daugeliui žmonių pakaks sugrįžti namo.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/71067/

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras