Robotas policininkas – gatvėse: kol kas mieliau susirašinėja su Musku, nei padeda žmonėms

2019 10 14 12:14

Dar vasarą prie Kalifornijoje dirbančių policininkų prisijungė ir robotas. Jis turėjo padėti policijos pareigūnams operatyviau reaguoti į nusikaltimus, be to, filmuoti aplinką ir vaizdus perduoti policininkams. Tiesa, panašu, kad iš robotų policininkų kol kas tikimės per daug. Jie kainuoja brangiai, o jų viduje, pasak garsaus verslininko Elono Musko, blogis.

„HP RoboCop“ / Kalifornijos policijos nuotr.
„HP RoboCop“ / Kalifornijos policijos nuotr.

„HP RoboCop“ policininkas ne juokais sunervino vietovės, kurioje patruliavo, gyventojus, skelbė „NBC News“. Liudininkai pamatė, kad stovėjimo aikštelėje vyksta muštynės ir visai netoli pastebėjo naująjį policininką. Nors pristatymo metu tikri policijos pareigūnai liaupsių metaliniam kolegai negailėjo, tačiau žmones jis nuvylė.

Muštynes pastebėjusi moteris pribėgo prie roboto ir pradėjo spausti pagalbos mygtuką. Kas kartą, kai ji jį paspausdavo, robotas jai liepdavo pasitraukti iš kelio ir netrukdyti patruliuoti.

Kita moteris tikruosius pareigūnus iškvietė telefonu, o robotas toliau važinėjosi iš anksto užprogramuotu maršrutu liepdamas praeiviams laikytis tvarkos ir nešiukšlinti.

Socialiniuose tinkluose žmonės pradėjo juokauti, kad roboto nedomina žmonių daromi nusikaltimai, jis kantriai laukia, kol nusikaltimus pradės daryti kiti robotai.

Pasirodo, robotas netgi nebuvo prijungtas prie policijos sistemos, vaizdo neperdavinėjo ir robote įmontuotos aukštos raiškos kameros. Policijos atstovas patikino, kad tai tik bandomoji versija, tačiau tokia robotų policininkų programa jau kainavo apie 60 tūkst. dolerių.

O tie, kas mano, kad toks robotas visą dieną nieko neveikia, klysta. Robotas socialiniuose tinkluose šmaikščiai atsakinėja į Elono Musko žinutes.

Inf. šaltinis: LRT.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras