Rusijos super slaptas bepilotis karinis orlaivis „Ochotnik“ jau raižo dangų

2019 10 01 13:10

Rusijos gynybos ministerijos išplatintame vaizdo įraše matyti neįprasto bepiločio karinio orlaivio „Ochotnik“ (liet. medžiotojas) pakilimas ir skraidymas drauge su „Su-57“ naikintuvu. Taip pat atskleidžiamos kai kurios techninės detalės ir kada „Ochotnik“ taps rimta karine priemone.

Teigiama, kad abu orlaiviai skraidė daugiau nei 30 minučių ir „Ochotnik atliko pilnos konfigūracijos skrydį automatiniu režimu“.

Pirmame plane yra „Su-57“, o tolėliau „Ochotnik“. Stopkadras
Pirmame plane yra „Su-57“, o tolėliau „Ochotnik“. Stopkadras

Taip pat Gynybos ministras priduria, jog skrydžio metu „Ochotnik“ ir naikintuvas „Su-57“ išbandė tarpusavio sąveiką, „išplėsdami naikintuvo radaro aprėptį bei galimybes tiksliau nustatyti taikinį ir panaudoti iš oro paleidžiamus ginklus.“

„Ochotnik“ pasižymi „stealth“ (nematomo radarams) ir „skraidančio sparno“ (t. y. lėktuvo be uodegos) technologijomis. Karinis dronas sveria 20 tonų, turi reaktyvinį variklį ir gali pasiekti maždaug 1000 km/h greitį.

Remiantis Rusijos gynybos ministerijos duomenimis, „Ochotnik“ dronas padengtas specialia antiradarine danga ir aprūpintas elektro-optikos, radarų ir kitokio pobūdžio slapta žvalgybine įranga.

Kaip pastebi „The Drive“, naujasis „nematomas“ dronas galėtų Rusijos kariuomenei suteikti naujų jėgų ir ši šalis įgytų rimtą karinę priemonę oro erdvėje. „Ochotnik“ turėtų sugebėti į kitų šalių oro erdvę įsiveržti nepastebėtas.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad tokios „Ochotnik“ palydos galėtų vykti ir realiomis aplinkybėmis. „Su-57“ ar kitų naikintuvų pilotai galėtų į misiją skristi drauge su vienu ar keliais tokiais „Ochotnik“ bepiločiais naikintuvais ir taip prieš priešininkus įgytų pranašumą.

Rusijos gynybos ministerija tikisi, kad „Ochotnik“ bandymai su sunkiąja ginkluote prasidės dar iki 2023-ųjų, o pilnai tarnybai „medžiotojas“ bus pasiruošęs 2025-aisiais.

Inf. šaltinis: Technologijos.lt.

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras