Kauno mariose bus išbandytas „Gelbėtojas – robotas“

2019 05 09 16:40

Ar jau pradėjote maudymosi sezoną? Galbūt atsakysite, kad dar šiek tiek šaltoka, tačiau gelbėtojams šis sezonas nesibaigia ištisus metus. Galvoje nuolat sukasi klausimas – kaip, pasitelkus šių dienų technologijas, dar labiau apsaugoti žmones nuo nelaimingų atsitikimų vandenyje?

Įrenginio gamintojo archyvo nuotr.
Įrenginio gamintojo archyvo nuotr.

Gegužės 13 d., pirmadienį, 11 val. Kauno marių paplūdimyje išbandysime nuotoliniu būdu valdomą išmanųjį Gelbėjimo plaustą. Robotas – gelbėtojas gali išvystyti iki 45 km/h greitį, įveikti stiprias bangas ir netgi prabilti ir nuraminti skęstantįjį.

Demonstracija skirta visiems norintiems susipažinti su naujausiomis gelbėjimo technologijomis, pasikalbėti su specialistais apie esamus gelbėjimo iššūkius, galimus sprendimus ir gyvai pamatyti plaustą – robotą.

Pasak UAB BIPA Inovacijų ir elektronikos skyriaus vadovo, Elmanto Mickevičiaus, šis unikalus įrenginys – tai akivaizdus pavyzdys, kaip kasdien šalia mūsų esantys ir buityje naudojami techniniai sprendimai sumodeliuoti „kitu kampu“ tampa inovacijomis gelbėjančiomis gyvybes. Inovatorius Elmantas, dar žinomas kaip Sun Eco išmaniųjų stotelių išradėjas, pademonstruos, kaip veikia gelbėjimo plaustas „Emily“ ir papasakos, kokios dar galimybės atsiveria išmaniųjų saugumo įrenginių srityje.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/produktai/elektronika/68022/.

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras