„Ford“ pristatė juokingai pažangų parduotuvės vežimėlį, kuris galėtų išspręsti labai erzinančią problemą

2019 04 27 12:55

Apsipirkimas parduotuvėje be vežimėlio produktams dabar jau yra sunkiai įsivaizduojamas. Tačiau tie patys vežimėliai, kurie mums taip padeda, stovėjimo aikštelėse tampa tikrais kenkėjais, kurie gali padaryti žalos. „Ford“ mano, kad tai gali išspręsti.

Šis vežimėlis saugo automobilius aikštelėje © „Ford“ nuotrauka
Šis vežimėlis saugo automobilius aikštelėje
© „Ford“ nuotrauka

Jei jums rūpi jūsų automobilis, tikriausiai vengiate jį palikti arti įėjimo į parduotuvę ar šalia stoginės, kurioje reikia palikti parduotuvės vežimėlius. Problema tame, kad nemažai žmonių elgiasi neatsakingai ir vežimėlius tiesiog palieka lauke. Papučia vėjas, prabėga vaikas ir nevaldomas vežimėlis rieda į stovėjimo aikštelė, kur stovi dar vakar nuvaškuotas jūsų automobilis.

Žinoma, pas mus ši problema nėra tokia jau didelė - mūsų žmonės vežimėlius dažniau palieka tvarkingai. Kur kas didesnę grėsmę kelia vaikų ar išmaniųjų telefonų zombių stumiami vežimėliai, kurie bet kuriuo metu metaliniais šonais gali paglostyti jūsų numylėtos mašinos kėbulą.

„Ford“ Europos divizijos inžinieriai nusprendė, kad šią problemą galima išspręsti pasitelkus automobiliuose naudojamą technologiją. Šiuolaikiniai automobiliai patys sustoja, kai priekyje sumontuotas radaras ar kamera pastebi kliūtį. Taigi, inžinieriai į prekybos centro vežimėlį sumontavo jutiklį, kuris stebi aplinką ir, jei priekyje pasitaiko kliūtis, perduoda signalą stabdžiams.

Šis išradimas turi kompiuterinę sistemą, kuri analizuoja vežimėlio judėjimą kliūties atžvilgiu. Vos tik kas nors prisiartina prie vežimėlio priekio, nuspaudžiami paprasti stabdžiai.

Taigi, jei priešais vežimėlį eina nieko neįtariantis žmogus ar stovi automobilis, vežimėlis pats sustoja ir į kliūtį neatsitrenkia. Žinoma, kad technologija veiktų, „Ford“ inžinieriai turėjo nuo nulio pagaminti ir patį vežimėlį, kad šis per daug nesisukiotų į šalis ir turėtų stabdžius. Tokiam vežimėliui reikalingos baterijos, o ir kaina būtų gana ženkli jau vien dėl naudojamų jutiklių, tačiau juk niekas ir neketina jų gaminti. Juk automobilių ir prekių lentynų apgadinimo problemą būtų galima išspręsti tiesiog vežimėliams sumontavus minkštus bamperius.

„Ford“ taip įdomiai demonstruoja savo automobilių technologijas. Jų pritaikymas kasdieniame gyvenime už automobilio ribų yra įdomi marketingo strategija. Taip tarsi paimami įdomiausi smulkių technologijų aspektai ir paaiškinami su automobiliais nesusijusiais pavyzdžiais. Pavyzdžiui, anksčiau „Ford“ sukūrė poroms skirtą lovą, kuri užtikrina, kad abu žmonės liks savo pusėse.

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras