Tarptautinės autonominių robotų varžybos „Robotų intelektas 2017“ – jau greitai!

2017 04 29 18:18

Gegužės 12-ta diena nebus įprastas penktadienis daugeliui Kauno technologijos universiteto (KTU) bendruomenės narių ir robotų kūrėjų iš Lietuvos bei kitų Europos šalių. Įvyks ketvirtosios tarptautinės autonominių robotų varžybos „Robotų intelektas 2017“.

Tarptautinės autonominių robotų varžybos „Robotų intelektas 2017“ – jau greitai!

Tai daugiametis KTU Studentų mokslinės draugijos (SMD) organizuojamas renginys, kurio metu robotai varžosi įvairiose rungtyse. Registracija į renginį jau atidaryta ir norinčiųjų dalyvauti skaičius sparčiai auga. Galima registruotis į šias rungtis:

  • Pagrindinė („Aukso“ maišelio paieškos) rungtis
  • Mini Sumo
  • LEGO Mini Sumo
  • Linijos sekimas
  • LEGO linijos sekimas
  • Saldainių rinkimas
  • LEGO robotų konstravimas
  • Laisvojo stiliaus rungtis

Pagrindinė rungtis – labiausiai pritraukianti dėmesį ir didžiausią prizą turinti varžybų dalis. Jos metu pilnai autonominis, neriboto svorio, tačiau ne didesnis nei 1m x 1m x 1m robotas iš starto aikštelės turi nuvažiuoti į paieškos lauką, surasti 1 kg „aukso“ maišą ir jį parvežti atgal į startinę poziciją. Greičiausiai tai padariusio roboto kūrėjų komanda gaus net 7000 eurų prizą!

Šios rungties dar niekam nepavyko įveikti, o arčiausiai tikslo buvęs robotas nesugebėjo aptikti maišo ir apsisukęs grįžo atgal. Kadangi taisyklės nedraudžia, jog robotas trasą įveiktų būdamas ore, praėjusių metų renginyje viena Latvijos komanda viltis dėjo į robotą-droną, tačiau visi bandymai buvo nesėkmingi, o paskutiniu iš jų robotas įskrido į medį taip baigdamas savo dalyvavimą.

Tarptautinės autonominių robotų varžybos „Robotų intelektas 2017“ – jau greitai!

Sumo rungties metu robotai turi išstumti savo priešininką už ringo ribų, tačiau nėra leidžiama klaidinti varžovų pasitelkus IR jutiklius bei pažeisti priešininkų roboto kokiomis nors dalimis arba medžiagomis. Mačas tęsiasi tol, kol dalyvis surenka du Yuhkoh taškus.

Viena dalyvių mėgiamiausių rungčių – linijos sekimas. Apžiūrą praėję robotai turi kuo tiksliau ir greičiau užbaigti trasą, važiuodami juoda 15mm linija, o ją pametę, sugrįžti į tą vietą, kurioje nuklydo, arba jau į pravažiuotą trasos dalį.

„Robotų intelekte 2017“ bus ir viena nauja rungtis – saldainių rinkimas! Robotas kliūčių ruože (5m x 5m), pažymėtame ryškia juosta, stengsis surinkti kuo daugiau saldainių ir pernešti juos į užduoties pradžią per tam tikrą laiką. Vienas saldainis prilyginimas vienam taškui. Kadangi šios rungties nebuvo ankstesniuose renginiuose, tikimasi sulaukti tiek dalyvių, tiek žiūrovų dėmesio. Lego roboto konstravimo rungtis skirta jauniesiems robotų entuziastams iki 14-os metų. Dalyviai gaus užduotį, kuriai išspręsti reikės sukonstruoti robotą iš duotų „Lego NXT“ detalių. Kūrinys bus pristatomas komisijai, kuri išrinks nugalėtoją – geriausiai, jų nuomone, nurodytą užduotį galintį atlikti robotą.

Laisvojo stiliaus rungtyje demonstruojami bet kokie robotai ar prietaisai, atliekantys tam tikras funkcijas. Komisija vertins pagal šiuos punktus: idėja, pastangos kuriant, inovatyvumas ir prezentacija.

Tiek žiūrovai, tiek dalyviai galės dalyvauti protmūšyje. Į jį bei visas kitas rungtis galima registruotis „Robotų intelekto“ puslapyje. Čia taip pat rasite ir rungčių taisykles bei praėjusių metų renginio akimirkų.

Registruokitės, konstruokite, dalyvaukite ir laimėkite!

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras