Robotų parodoje – trikdantys ir klausimus keliantys eksponatai

2017 04 03 09:06

Dešimties lietuvių menininkų paroda Londono galerijoje „D Contemporary“ sulaukė ne tik meno elito dėmesio, bet ir buvo įtraukta į geriausių šiuo metu vykstančių parodų šešetuką. Kitoje parodoje, veikiančioje Londono mokslo muziejuje, pristatomi žmones primenantys robotai. Parodoje svarstoma, ar robotams reikalinga sąmonė, ar jie atims žmonių darbo vietas, o gal jas atiduos patys žmonės.

Lietuvių menas sulaukė dėmesio Londone

Londono galerijoje „D Contemporary“ atidaryta dešimties lietuvių menininkų paroda „Lithuanian Art – Destination London“ sulaukė išskirtinio Londono meno elito dėmesio. Įtakingas išskirtinių kultūros ir meno įvykių portalas „FAD Magazine“ lietuvių menininkų parodą įtraukė į geriausių šiuo metu vykstančių parodų šešetuką.

Parodoje „Lithuanian Art – Destination London“ dalyvauja Almyra Weigel, Dainius Trumpis, Kristina Sereikaitė, Andrius Miežis, Indra Marcinkevičienė, Monika Dirsytė, Viktorija Staponė, Jūratė Rekevičiūtė, Monika Furmanavičiūtė ir Dainius Dirgėla. Renginį inicijavo londoniečių galerija „D Contemporary“ ir meno projekto „Lithuania Now“ įkūrėjai Vida ir Valius Naureckai. Parodos Londone kuratoriai – garsus britų meno kūrėjas ir kritikas Barry Martinas ir „D Contemporary“ galerijos atstovė Mara Alves.

Robotų parodoje – trikdantys ir klausimus keliantys eksponatai

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/58914/.

Autorius: Vita Ličytė. Inf. šaltinis: LRT RADIJO laida „Kultūros savaitė“, LRT.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras