„Dronebox“ – dronus aptarnaujanti platforma

2016 09 25 08:03

Bepiločių skraidančių aparatų populiarumas ženkliai prisidėjo prie jų autonomiškumo didinimo, sumažino žmogaus įsikišimo lygį į jų valdymą. Žiūrint iš kitos pusės, žmonės bet kokiu atveju yra reikalingi, kad padėtų pervežti dronus į reikiamą vietą, juos surinktų ir paleistų. Norint sumažinti šį krūvį, buvo sukurta platforma „Dronebox“, kuri suteiktų „24/7“ autonomines galimybes bepiločiams skraidantiems aparatams.

Ant šios platformos bepiločiai skraidantys aparatai galės automatiškai įsikrauti. Taip pat tai ir saugojimo stotis, kurią bus galima palikti vienoje vietoje. Tokiu būdu, bepiločius bus galima naudoti ne vieną ir ne du kartus, o netgi kelis mėnesius, kadangi jų nereikės kiekvieną kartą surinkti ir išardyti.

„Dronebox“ – dronus aptarnaujanti platforma

Pasak kūrėjų, „Dronebox“ – tai pilnavertė platforma su autonomine maitinimo sistema, kurią galima pastatyti bet kurioje vietoje.

Platformą „Dronebox“ su automatiniu baterijų krovikliu, kuris naudoja saulės baterijas. Taip pat platformą galima patobulinti pasitelkus technologiją „Remobox“. Šios technologijos dėka skraidyklės stotelę galima aprūpinti kuro elementais metams arba netgi ilgesniam laikui.

Kūrėjai tikina, kas su „Dronebox“ bepiločiai skraidantys aparatai visada yra parengtyje ir gali akimirksniu pakilti į orą. Tai ypač svarbu tokiose situacijose, kaip kilus gaisrui miške, cheminių medžiagų nutekėjimo atveju, žemės drebėjimų ar ir kitų stichinių nelaimių metu.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras