Kada „sekso robotai“ pasieks rinką?

2016 07 12 08:53

Svarstymai, kada sekso robotai pasieks parduotuvių lentynas, suintensyvėjo po to, kai pasirodė filmai „Ex Machina“ ir „Lars and the Real Girl“ bei serialas „Humans“. Kino ir televizijos pramonė, pristatydama kūrybinius ir, regis, kol kas su realybe menkai susijusius interpretavimus, paskatino prabilti apie intymią žmonių ir robotų sąveiką. Naujienų leidėjas „The New York Times“ netgi sukūrė vaizdo įrašą, analizuojantį šią, vis daugiau dramatiškų aspektų atskleidžiančią, temą.

„NY Times“ vaizdo įraše daugiausia dėmesio skiriama San Diege įsikūrusiai kompanijai „RealDoll“, siekiančiai sukurti tobulą sekso robotą. Vaizdo įrašas atskleidžia ko galime tikėtis iš keistų ir galbūt kiek šiurpių ateities partnerių.

Leidinys „Vanity Fair“ praėjusiais metais taip pat publikavo itin išsamų straipsnį apie „RealDoll“ sekso robotus, kuriame teigiama, kad naujosios technologijos netrukus pasieks tokį lygį, jog greitai kiekvienas norintysis be jokių problemų galės mėgautis idealiu sekso partneriu.

Kita JAV įsikūrusi kompanija „True Companion“ susidomėjusiesiems išbandyti intymius roboto ir žmogaus sąntykius taip pat turi ką pasiūlyti – sekso robotę-moterį – Roxxxy ir sekso robotą-vyrą – Rocky. Kūrėjai tikisi, kad dar šiam dešimtmečiui nepasibaigus, tokio pobūdžio robotai žmonėms galės pasiūlyti ne tik fizinių poreikių patenkinimo galimybę, bet ir paramą bei meilę.

Ar taip iš tiesų nutiks? Atsakyti sudėtinga. Visgi verta prisiminti, kad David Levy knygoje „Meilė ir seksas su robotais: Žmonių-robotų santykių evoliucija“ (angl. Love & Sex with Robots: The Evolution of Human-Robot Relationships) prognozuoja, jog iki 2050 metų robotai sugebės priversti žmones juos įsimylėti. O 2014 m. „Pew Research Center“ atlikta apklausa pateikė prognozę, kad sumanūs sekso robotai bus savaime suprantamas dalykas jau 2025 metais.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras