„SuitX Phoenix“ – lengvas robotinis egzoskeletas

2016 05 29 08:04

Kompanija „SuitX“ kuria egzoskeletą „Phoenix“, kuris bus skirtas žmonėms, turintiems raumenų sistemos sutrikimų. „SuitX“ šiuo metu priiminėja užsakymus egzoskeleto „Phoenix“ gamybai, kuriuos bus galima įsigyti jau šių metų gegužės pabaigoje.

Egzoskeleto „Phoenix“ kaina – 40 000 dolerių. Tai gana didelė suma, tačiau kompanija teigia, kad tai „prieinamiausias aparatas iš visų medicininių egzoskeletų“. Pavyzdžiui, „ReWalk“, kurį nesenai pradėjo finansuoti JAV veteranų departamentas, kainuoja 77 000 dolerius. O kompanijos „Ekso Bionic“ egzoskeletų, kuri taip pat buvo įkurta „SuitX“ generalinio direktoriaus Homayoon Kazerooni kaina siekia net iki 100 000 dolerių.

„Phoenix“ sveria tik 7 kg ir laikomas pačiu mažiausiu egzoskeletu pasaulyje. Tikėtina, kad netolimoje ateityje jis bus dar lengvesnis ir svers iki 6 kg.

Egzoskeletas „SuitX Phoenix“ gali veikti iki 4 valandų judėdamas be sustojimo ir 8 valandas vaikščiojant su pertraukomis 1,1 mylių per valandą greičiu. Šis egzoskeletas juda lėčiau nei „ReWalk“, kuris yra pats greičiausiai judantis iš visų egzoskeletų – 1,6 mylios per valandą greičiu.

Egzoskeletas „Phoenix“ susideda iš klubo sąnario modulio, dviejų kelių ir kojų modulių, todėl vartotojai gali pasirinkti egzoskeleto modulį pagal savo reikalavimus. Taip pat, vartotojai gali savarankiškai užsidėti ir nusiimti bet kurį komponentą. Kompanija „SuitX“ teigia, kad eisenos parametrus gali nustatyti kvalifikuotas fizioterapeutas, naudodamas „Android“ programėlę.

„Mes įkūrėme kompaniją „SuitX“, nes domimės nebrangių vartotojiškų bioninių produktų gamyba, kurie skirti pagerinti žmonių gyvenimą visame pasaulyje, – sako daktaras Kazerunis. – Mes bandome išspręsti problemas, kurios susijusios su dizainu, žmogaus-mašinos sąveika. Mūsų sukurtas „Phoenix“ yra universalus, todėl tinka netgi vaikams.“

Inf. šaltinis: TopCom.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras